Gå til innholdet

Soya i hudpleie

Kan soya hudpleie være en ny favoritt?

De fleste av oss vil på et tidspunkt oppleve å ha både rynker, rødhet i huden, gusten hud eller irritert hud. Å klare å håndtere hudproblemer som dette kan ofte være frustrerende, da det kan virke overveldende å navigere det enorme utvalget av produkter og triks som er å finne. Noe av det viktigste vi kan lære fra K-Beauty er at det beste er ofte å gå for naturlige ingredienser, og det er her soya kommer inn i bildet.

Soyabønner er generelt utrolig fint for din velvære, og huden din vil også dra nytte av det. Soya i hudpleieprodukter er noe vi ser mer og mer av, og med soya som ingrediens vil produktene være med på å skape en hud som både føles bedre og ser bedre ut. Vi skal se nærmere på hvorfor soya er et godt tilskudd til hudpleierutinen din, hvilke fordeler det har og noen av våre egne favorittprodukter med denne flotte ingrediensen.

 

Hva er soya ekstrakt og hvor kommer det fra?

Det har blitt forsket på egenskapene til soya i mange år, og forskningen viser at soyaekstrakt er en naturlig og kraftig antioksidant som fungerer både som en beroligende og regenererende ingrediens for huden. Den har evnen til å forbedre hudens tilstand, enten det er for å få en jevnere og fingere tekstur på huden eller for å bekjempe tidlige aldringstegn. Soya ekstrakt er fylt med antioksidanter i tillegg til næringsstoffer som har mange gode fordeler for huden vår, noe som blant annet er med på å gjøre det til en god ingrediens for anti-aldrende hudpleieprodukter.

Soya ekstrakt hentes ut direkte fra soyabønner, og har blitt brukt i tradisjonell kinesisk medisin i tusenvis av år allerede. Dermed er det allerede godt kjent at lipider, vitaminer og proteiner i soya har fuktighetsgivende egenskaper som også har evnen til å bekjempe tidlige aldringstegn. Forskning viser at arbeidere på asiatiske soya-fabrikker var kjente for å ha jevn hudtone og myk hud på hendene da de behandlet soya jevnlig. Soyaekstrakt i hudpleie har nå blitt tatt godt imot av kosmetikk-industrien og har blitt en populær ingrediens i en rekke ulike anti-aldrende hudpleieprodukter.

 

5 gode grunner til at soya bør være en del av din hudpleierutine

Soya har en rekke ulike fordeler for huden vår, så vi har listet opp fem av grunnene til at alle bør ha soya som en del av hudpleierutinen deres.

 

  1. Det forbedrer hudens tekstur

 

Soya er naturlig rik på antioksidanter, også kjent som isoflavones, noe som vil spille en stor rolle i å redusere synligheten av for tidlig aldring på huden. I tillegg til å redusere gusten og grå hud, minske synligheten av rynker og fine linjer i huden og gi deg en generell mer smidig og yngre hud, kan det også være med på å øke hudens kollagenproduksjon.

 

  1. Bekjemper hyperpigmentering i huden

 

Hyperpigmentering i huden vil dukke opp som mørke flekker på huden, noe som kan komme av solskader, hormonforandringer og en rekke andre årsaker. Når soya er en del av hudpleierutinen din, har dette en tendens til å vise store forbedringer. Soya fungerer her ved å forhindre at melaninen i huden samler seg i det øverste hudlaget, noe som hjelper på å forhindre dannelsen av en ujevn hudtone. Det beste av alt, er at hudpleieprodukter som inneholder soya gjerne passer til alle hudtyper, inkludert de mest sensitive.

 

  1. Forynger aldrende hud

En ting som er umulig å unngå for oss alle, er at huden vår eldes, dette fører derimot ofte til at huden kan oppleves som gusten, grå og livløs. Østrogen er det hormonet som opprettholder hudens hydreringsnivå, så når hormonnivået varierer, vil dette være med på å påvirke hudens utseende også. Forskning viser derimot at soya kan ha litt østrogen eller anti-østrogen action basert på dine naturlige hormonelle endringer. Ved å inkludere soya i hudpleien din, vil huden din få et løft.

  1. Reduserer rødhet

I tillegg til at soya forbedrer synligheten av mørke flekker og misfarging i huden, har denne ingrediensen evnen til å minske rødhet i huden, noe som gjør det ideelt til de med rosacea og irritasjoner. Soya vil oppleves som beroligende på huden, og er også et optimalt valg for å bekjempe fine linjer og rynker uten å risikere at huden irriteres av sterkere kjemiske ingredienser.

  1. Får huden til å se frisk og glødende

 

Antioksidanter har en kraftig lysnende effekt på huden, noe som hjelper å gi en glødende effekt på huden og en jevnere hudtone. Ved å ta i bruk soyabaserte hudpleieprodukter, vil du enkelt kunne dra nytte av disse flotte fordelene fra ingrediensen.

Våre favorittprodukter med soya som ingrediens

Hos oss finner du en rekke ulike flotte hudpleieprodukter til alle hudtyper, som inneholder soya. Vi har plukket ut noen av våre egne favoritter og listet dem opp nedenfor. Dermed vil du kanskje finne et nytt og spennende produkt som passer for deg.

 

Isntree – Yam Root Vegan Milk Cleanser: En rensemelk som skånsomt fjerner både urenheter og smuss fra huden, i tillegg til å sørge for å opprettholde hudens fuktighetsnivå. Her finner du ingredienser som kokos, soyabønner, ris og søt mandel som er med på å gi huden næring i tillegg til å gi et sunt og friskt utseende.

 

Mixsoon – Bean Cream: I denne fuktighetskremen finner du fermentert ekstrakt som kommer fra soyabønner, noe som vil gi huden din masse næring og beskyttelse. Denne passer perfekt til tørr og dehydrert hud som behøver en langvarig effekt. Denne kan brukes både morgen og kveld.

 

Round Lab – Soybean Nourishing Cream: Fuktighetskremen fra Round Lab er fylt med svart soyabønne-ekstrakt og ceramider, noe som vil være med på å reparere en skadet hudbarriere i tillegg til å beskytte huden mot ytre påkjennelser. Den vil forbedre hudens elastisitet og glød, og passer godt til sensitiv hud.

 

Mixsoon Bean Essence  er en prisvinnende 2-i-1-løsning med fermentert bønneekstrakt, forbedrer hudens tekstur mens den tilfører både fuktighet og næring. Den har også en lett eksfolierende og talgregulerende funksjon. Det er rikt på probiotika, som er gunstige bakterier for huden. Antioksidanter i formelen øker hudens vitalitet, og gir en strålende glød. Dette forklarer hvorfor Bean Essence har blitt en viral sensasjon på sosiale medier.

Adresse
Øvre Rælingsveg 176, 2008 Fjerdingby
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business