Vitamin C i Koreansk hudpleie

La oss snakke om den sterkeste antioksidanten vi kjenner til: C-vitamin. Hva er det som gjør C-vitamin så viktig innen hudpleie?

Den beskytter mot skadelige frie radikaler ved å nøytralisere dem, noe som igjen bidrar til å redusere de synlige aldringstegnene som fine linjer, rynker, mørke flekker etter solskader og tap av evne til å holde på fuktighet. Men den mest bemerkelsesverdige fordelen med vitamin C er dens evne til å lysne ansiktet og redusere hyperpigmentering. Den gjør huden jevn og gir deg en strålende glød.

C-vitamin kommer i flere forskjellige former, hvorav askorbinsyre er den mest potente og er forsket mest på, men er imidlertid svært ustabil og oksiderer lett i kontakt med luft og sollys. Den funger derfor best i kombinasjon med vitamin E, ferulinsyre, vitamin B og hylauronsyre. Vitamin E, C og ferulinsyre er antioksidanter og vil derfor hjelpe med å stabilisere hverandre.

Vi anbefaler derfor å bruke vitamin-C serum under solkremen som påføres 15-30 minutter før du går ut i solen. Påfør et sjenerøst lag på huden som det siste trinnet i din hudpleierutine hver morgen. Gjenta påføringen i løpet av dagen for kontinuerlig beskyttelse.

Du kan bruke C-vitamin serum som: It´s Skin Power 10 Formula VC Effector Blemish Catcher er et lett serum beriket med vitamin C og grønn te som virker lysnende på hyperpigmentering og hemmer ujevn melaninproduksjon. Huden blir fastere og revitalisert! Neogen Dermalogy Real Vita C Serum er et effektivt C-Vitamin serum rik på antioksidanter med niacinamid og 22% av Sodium Ascorbyl Phosphat - stabilisert kilde til vitamin C - sammen med ekstrakter av sitrusfrukter og vitamin E og vitamin B5.

 

Kom i gang med Vitamin C i din hudpleierutine

Å finne riktig konsentrasjon og type C-vitamin for hudtypen din er avgjørende for hvor effektiv C-vitaminet virker for deg. Begynn med et serum med lav konsentrasjon på 10% og øk til 15% eller 20% for gradvis tilvenning. Begynn gjerne med 2-3 dager i uken og øk gradvis.

For fet eller normal hud er L-askorbinsyre den mest potente formen for vitamin C og kan være den mest fordelaktige.

For tørr og sensitiv hud er magnesium ascorbyl phosphate eller sodium ascorbyl phosphate en mildere løsning.

For tørr, moden hud er fuktighetsgivende produkter som inneholder lipidløselige former av vitamin C, som ascorbylpalmitat og tetrahexyldecyl ascorbate.

Askorbinsyre er den sterkeste og mest ustabile formen for vitamin C og oksiderer veldig lett i kontakt med lys og luft. Andre mer stabile former av C-vitamin som ikke oksiderer like lett og vil passe tørr og sensitiv hud:

● magnesium ascorbyl phosphate

● sodium ascorbyl phosphate

● ascorbyl tetraisopalmitate

● tetrahexyldecyl ascorbate

Vitamin C i kombinasjon med andre syrer kan være ekstremt tøft for huden da disse er ingredienser med lav pH-verdi, dvs at de er sure og bør brukes med forsiktighet. C-vitamin kan brukes i kombinasjon med de fleste produkter, men en ingrediens du bør unngå når du bruker C-vitamin, er benzoyl peroxide, som kan oksidere vitaminet og dermed nøytralisere effekten av det. Du kan fortsatt bruke benzoyl peroxide produktene dine, bare ikke samtidig. Prøv å bruke C-vitamin om morgenen og benzoyl peroxide om kvelden, eller bruk dem på forskjellige dager.

Sjekk ut O!GETi som tar kun i bruk ingredienser som er essensielle for huden din og jobber hele tiden mot å bidra med å hjelpe og å beskytte både dyr og planeten. De har blitt kjente for å være et innovativt kosmetikk firma som kan by på produkter av høy kvalitet. De sørger også for å utvikle produkter i linje med skjønnhetstrender som stadig vekk er under forandring, noe som betyr at etterspørsel også endrer seg. 

 

 

Det som er gjennomgående i disse produktene er ingrediensene. Her er det som navnet på serien tilsier, et stort fokus på Vitamin C som gang på gang har vist seg å ha flott effekt på huden din. I tillegg til Vitamin C som ingrediens i denne serien vil du også se ingredienser som Centella, Mandarin ekstrakt, propolis ekstrakt, hyaluronsyre og mye mer. Dersom du velger å benytte deg av flere av produktene vil du også oppnå bedre resultater og se raskere effekt.

 

Oppbevaring

C-Vitamin er følsom for luft, lys og varme. Når den blir utsatt for disse faktorene, oksiderer den til dehydroascorbinsyre, som er mindre stabil og mindre effektiv. Så disse produktene bør oppbevares i mørke beholdere som enten er luftbegrensende eller lufttette. Heldigvis kommer mange C-vitaminprodukter allerede i mørke og tette beholdere. Vi anbefaler også å oppbevare produktene mørkt og kjølig for lengre holdbarhet.

pH-verdi

Absorpsjon av vitamin C er i stor grad betinget av pH-nivået. Hvis du har normal hud, se etter produkter med en lav pH på ca. 3,5 for optimal absorpsjon. Hvis du har sensitiv hud, bør du bruke en formel med en pH på 5 til 6 da dette er hudens naturlige pH og vil ikke være like irriterende.

Husk solfaktor!

I motsetning til hydroksysyrer (AHA) eller retinol, gjør ikke C-vitamin huden mer sårbar for solbrenthet. Når det er sagt, er de mest potente formene for vitamin C sårbare for lyseksponering, derfor må vitamin C serum brukes under bredspektret UVA / UVB-beskyttelse. Den gode nyheten er at vitamin C beskytter huden ytterligere når den er lagt under solkrem med minimum SPF 30.

Kliniske studier har vist at vitamin C reduserer antall “solbrente celler” i huden med 40-60%, og reduserer UV skade på arvematerialet (DNA) med 62%. Vitamin C er også anti-inflammatorisk og reduserer irritasjon og betennelse i huden. Vitaminet er også en viktig faktor i dannelse av Kollagen og forsterker barrieremekanismene som beskytter huden.

Skjem bort huden din litt ekstra med masker rike på antioksidanter som: Blithe Patting Splash Mask Energy Yellow Citrus & Honey og Barulab The Clean Vegan Vitamin C Mask

Fun fact

Oksideringen bryter ned vitaminet i flere stadier, bla til Erythrulose, som er en av komponentene ofte brukt i selvbruningskrem sammen med den mer vanlige ingrediensen dihydroksyaceton (DHA). Disse ingrediensene reagerer med proteiner i det døde stratum corneum-laget i huden og produserer brune forbindelser kalt melanoidiner som blir værende på huden til de døde cellene løsner (etter rundt en uke). Reaksjonen er en Maillard-reaksjon, som når kjøtt og bakevarer blir brune av varme.