Toner - Hvorfor er det så viktig i Koreansk hudpleie?

Bruken av tonere i den vestlige hudpleieverdenen har kommet og gått i rykk og napp. Selv innad blant profesjonelle hudterapeuter forekommer også diskusjoner om hvorvidt tonere er nødvendig. Er det rart at dette temaet kan være forvirrende for vanlige forbrukere? En mulig forklaring på hvorfor mange tok avstand fra toner er at det tidligere pleide å inneholde alkohol. Spesielt de som skulle motvirke akne. Det kan nok stemme at alkohol dreper akne-bakterier, men på den annen side så stripper det også huden for de sunne fettstoffene og skaper en ubalanse i hudoverflaten. Dagens tonere er heller formulert med balanserende og næringsrike ingredienser som tilfører fuktighet, antioksidanter og ikke minst behandlende sammensetninger. UTEN alkohol.

For de som har hørt om den velkjente Koreanske 10-trinns hudpleierutinen, står bruken av toner meget sentralt. Toner kommer etter rens (eller rens og eksfoliering) for å balansere pH-verdien samt gjøre huden klar for de neste trinnene. Med utgangspunkt i hudtype og tilstand har produktet ulike virkeområder som f.eks. tilføre fuktighet, redusere rødhet eller anti-age egenskaper. Toner kalles også for lotions og har flytende konsistens. Noen er lette og klare som vann, mens andre kan ha tynn gele- eller melkeaktig form. Felles for dem er at de absorberes lett og har sine spesifikke virkeområder.

Vannets pH-verdi i Norge kan variere fra sted til sted og ligger normalt mellom 6 og 8. En verdi på pH 7 regnes som nøytralt, og ofte er vannet mer basisk enn dette. Huden er svakt sur og har normalt en pH verdi mellom 5,0 og 5,5. Hvis hudens pH kommer i ubalanse kan den fort komme inn i en ond sirkel bestående av dehydrering, sensitivisering og over/underproduksjon av sebum.

En tørr hudtype kan få stort utbytte av tonere som inneholder hyaluronsyre, propolisekstrakt og planteoljer- og ekstrakter.

En fet hudtype kan se etter tonere som inneholder AHA, BHA, PHA, grønn te og niacinamide. Huden får en mild eksfoliering samtidig som beroligende ingredienser virker antiinflammatorisk.

En moden hud som ser etter anti-age effekter kan bruke tonere som inneholder vitamin C, Vitamin E, perleektrakt, adenosin, niacinamide, lakrisrotekstrakt og Betain. Pigmentflekker kan lysnes og rynker og linjer reduseres ved at kollagen- og elastinproduksjonen stimuleres.

Sensitiv hud blir umiddelbart roet ned av Centella Asiatica, aloe vera, Betula Alba Juice, Bifida Ferment Lysate og soppekstrakter.

Ellers har alle, uansett hudtype godt av hyaluronsyre som er ekstremt fuktighetsgivende (vann) og antioksidanter for å beskytte hudcellene mot ytre påvirkninger.

Toneren står derfor sentralt i hudpleierutinen av mange gode grunner. Den fremmer sunn hud ved å stabilisere pH verdien samtidig som målrettede aktive ingredienser starter sin behandling umiddelbart etter rens. Påfølgende produkter vil penetrere bedre og få enda bedre effekt.

Kartlegg din hudtype og tilstand og finn ut hva slags resultater du ønsker. Anti-age, fuktighet til dehydrert hud, roe ned irritasjoner eller holde akne i sjakk. Spør oss gjerne om hjelp eller prøv deg litt frem. Her finnes det alt for enhver hudtype!