Solkrem – Det viktigste steget i hudpleierutinen din?

Vi kan først og fremst starte med å si det at koreansk solkrem enkelt og greit er noe av det beste på markedet. Dette kommer rett og slett av innovasjon, ingredienser som brukes og prosessen rundt det å skape og også å utvikle solkremer her sammenlignet med i korea. I Korea er solbeskyttelse stadig vekk under forbedring og utvikling, med nye formler som utvikles og forskes på. Det er nettopp på grunn at dette at koreanske skjønnhetsprodukter og hudpleieprodukter har vært ledende i industrien i flere tiår allerede, hvor solkrem selvsagt ikke har vært noen unntak. Koreanske solkremer er overlegne sammenlignet med vestlige produkter, takket være deres hudpleie egenskaper og avansterte ingredienser. Hudpleiemerker fra korea har i lang tid kombinert hudpleie med solkrem, noe som gir produktene pleiende, beroligende og fuktighetsgivende egenskaper.

Rundt i hele Asia, er konseptet med daglig bruk av solbeskyttelse, noe som kan dateres tilbake i lang tid. Daglig bruk av solbeskyttelse er en del av hudpleierutinen og har vært det i mange generasjoner allerede. Dette kommer nok av at det blir ansett for å være en del av hudpleierutinen for å forebygge solskader og ikke et ekstra steg til når du skal oppholde deg utendørs og vil unngå å bli solbrent. Dette kan med andre ord kalles for det viktigste steget i din hudpleierutine, uansett hvor mye du skal oppholde deg utendørs i løpet av en dag. Å bruke solbeskyttelse daglig vil hjelpe deg å holde huden din ung og frisk.

 

Hva bør du se etter i en koreansk solkrem?

Når du skal kjøpe deg en K-Beauty solkrem, er det noen spesifikke ting du alltid bør være på utkikk etter i tillegg til å velge ut den solkremen som passer best for din hudtype. Dette er tingene du bør ta i betraktning når du skal velge et produkt: 

Tekstur: Når det kommer til solbeskyttelse, har teksturen på produktet utrolig mye å si. Det kan få deg til å elske å bruke produktet hver eneste dag eller det kan få deg til å hate det. Nøkkelen til dette er å avgjøre hva slags finish du selv ønsker å sitte igjen med på huden din. Husk på at det er viktig å påføre nok solkrem, så å løs problemet ved å bruke mindre er ikke en løsning. Dersom du ikke liker en klissete finish, se etter en med en smidig formel. Dette kan være alt fra en gel, en kjemisk formel eller en fysisk kombinasjon.

Ingredienser: Dette er også en utrolig viktig del av å velge ut en koreansk solkrem og er en av de tingene som gjør at de skiller seg ut fra andre solkremer. Mange koreanske solkremer inneholder en kompleks kombinasjon av ingredienser som er skapt for å forbedre huden din. I tillegg vil du finne ingredienser som har jobben i å beskytte huden din fra UV-stråler.

SPF/PA: SPF er den faktoren som er mest kjent rundt i hele verden når det kommer til å måle beskyttelsesevnen i solkrem. Dette tallet viser hvordan kremen eller produktet vil beskytte huden din fra UV-stråler. Når det kommer til koreanske produkter, vil de som regel ha en SPF på 50 eller høyere. De vil derimot også inkludere en PA faktor i tillegg til SPF faktoren, dette vil vise hvor mye UVA beskyttelse du har, da det er disse strålene som gjør at huden din eldes. Her bør du velge produkter med en PA faktor på +++ eller ++++ som er det høyeste tilgjengelig.

 

Hvorfor solbeskyttelse er så viktig 

Når du bor i et land som Norge, hvor solens styrke kanskje ikke kjennes like godt året rundt, på samme måte som i varmere og mer eksotiske strøk, er det fort gjort å ville hoppe over solbeskyttelse. Du kan føle at du sparer både tid og penger ved å hoppe over dette viktige steget, men om du gjør det, vil du gjøre en stor feil du sannsynligvis vil angre på i senere år. 

Ved å bruke en k-beauty solkrem av topp kvalitet, vil du nærmest umiddelbart kunne se fordelene den har for huden din, da den ikke bare vil beskytte den mot UV- og UVA stråler, men også kunne forbedre den generelle tilstanden til huden din. De som nærmest religiøst bruker solkrem daglig allerede fra ung alder, vil kunne glede seg over resultatene i fremtiden, når huden deres ser mer ungdommelig og glødende ut enn alle deres jevnaldrende. I likhet med alt annet innen hudpleie, er det å forebygge, langt bedre enn å behandle.

 

K-Beauty solkrem - Våre favoritter

Når det er et så enormt utvalg av solkremer fra en rekke fantastiske K-Beauty merker, er det ikke enkelt å vite hvor du skal starte. Derfor tenkte vi å liste opp våre egne solkrem favoritter nedenfor som du selvsagt også kan finne i nettbutikken våres.

 

Purito - utseende.no

Purito – Daily Go To Sunscreen: Dette er den perfekte lettvektige solkremen som gir huden din både fuktighet og solbeskyttelse i tillegg til å ha en beroligende effekt. Her får du høy beskyttelse både mot UVA og UVB stråler takket være en SPF faktor på 50+ og en PA++++ faktor hvor det er både kjemisk og fysisk filter på plass. Denne vil også dempe irritasjon og rødhet i huden takket være centella asiatica ektrakt.

 

rootree - utseende.no

Rootreee – Mobitherapy UV Sun Shield: Dette er en vannbasert solkrem som har en lett formel, en SPF på 50+ og PA++++ beskttelse. Denne vil ikke gi deg noen hvit hinne som sitter utenpå huden, den trekker raskt inn og vil ikke kjennes verken fet eller irriterrende. Solkremen er laget av naturlige ingredienser som vil etterlate huden din myk, smidig og samtidig ha en beroligende effekt.

 

d'alba - utseende.no

d'Alba – Piedmont UV Essence Waterful Sun Cream: Denne solkremen vil gi huden din den hydreringen den trenger samtidig som den gir et tilskudd av glød. Samtidig vil den beskytte mote både UVA- og UVB stråler med en SPF faktor på 50+ og en PA++++ beskyttelse. Produktet inneholder inneholder vitamin B, virker beroligende og beskyttende på huden, gir intens hydrering og mye næring.

 

COSRX - utseende.no

COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ er en solkrem med en lett tekstur som absorberes raskt. Beskytter huden mot UVA- og UVB-stråling, forbedrer hudens fuktighetsbarriere med Aloe Vera bladekstrakter. Passer alle hudtyper også sensitiv hud!