Sheet Mask – Ansiktsbehandling i en pakke

Hvis du er interessert i hudpleie, har du garantert hørt om sheet masks, et steg i koreanske hudpleierutiner som har kommet for å bli. Selv de som ikke har begitt seg ut på 10-stegs koreansk hudpleierutiner har sannsynligvis sett og til og med kanskje prøvd sheet masks en eller flere ganger før. For når de først begynte å dukke opp, var de plutselig overalt og nå kan du kjøpe en sheet mask på alt fra matbutikken og tax-free til dedikerte hudpleiebutikker. Vi er ikke overrasket over at disse fantastiske produktene har kommet for å bli. En sheet mask vil være fylt med serum, essens eller andre godsaker som er designet for å gjøre en spesifikk jobb, som å gi fukt til huden.

Det har nesten gått så langt som at det er overveldende mange å velge mellom, så da er det mange som sitter igjen med spørsmålet om hvilken de egentlig skal velge. Gode ansiktmasker med god effekt kan du finne over hele verden, men det er ikke noe tvil om at sør-korea er stedet å se til. De kan rett og slett omtales som pioneerer innen bruken av nye ingredienser og og oppfinnsom innpakning. K-beauty har sørget for at hudpleie har blitt til noe helt annet enn hva det var for bare noen år siden.

 

Hvordan bruke en sheet mask?

Det er utrolig enkelt å begynne å bruke sheet masks som en del av hudpleierutinen din. Vi guider deg selvsagt gjennom stegene for hvordan du skal bruke de og dermed få mest mulig ut av disse vidunderproduktene.

 

1. Start med et renset ansikt. Her skal rens og toner altså gjennomføres først på vanlig måte.

2. Velg ut sheet masken du skal bruke, åpne opp pakken, brett ut masken og juster på ansiktet ditt. Prøv så godt du kan å passe på at masken er inntil huden på hele ansiktet.

3. Len deg tilbake, slapp av og nyt litt hudpleie hjemme i 10-20 minutter.

4. Fjern masken, men her skal ikke overflødig produkt vaskes vekk. Klapp inn resterende serum i huden.

5. Fullfør hudpleierutinen din med øyekrem, ansiktskrem og eventuelle oljer eller SPF på dagtid.

Se våres sheet masks her

Hvorfor er en koreansk sheet mask så effektiv? 

Det som gjør en sheet mask så spesiell og effektiv er at den rett og slett «tvangsforer» huden din med en stor dose av fantastiske ingredienser i løpet av kort tid. Selve masken du tar på ansiktet vil fungere som en barriere så ingrediensene i serumet vil bli absorberte bedre og ikke bare fordamper for raskt, før huden får noe nytte av det. Ved at masken er gjennomfuktet, vil den også være tøyelig så du kan tilpasse den til nettopp ditt ansikt, ansiktsformene våre er alle ulike og vi har ulike teksturer på huden.

En sheet mask vil med andre ord være langt mer effektiv enn å påføre serum direkte på huden din. Masken sørger for at serumet absorberes av huden din istedet for å fordampe ut i luften samtidig som at den også sørger for at ingrediensene går lenger inn og fungerer ned i de dypere hudlagene.