Eksfoliering – Velge kjemisk eller fysisk eksfoliering i K-Beauty?

 

En ting kan vi alle være enige om, og det er at eksfoliering er et utrolig viktig steg i hudpleierutinen, noen vil til og med si at det er det viktigste steget. Noe som vi synes er så spennende med nettopp eksfoliering, er at du har så mange ulike alternativ å velge mellom og ulike måter å eksfoliere huden din på. Dette finner du selvsagt i all slags eksfoliering, men det som gjør K-Beauty eksfolieringsprodukter så spesielle, er at de hjelper å rense ut huden din uten å virke for irriterende eller harde mot huden. Når de første ansiktsskrubbene her i europa først begynte å dukke opp, var det nok mange som opplevde å kjøpe et produkt av lavere kvalitet som nærmest kjentes ut som du pusset ned huden med sandpapir.

 

Det er nemlig ikke sånn det skal kjennes ut å eksfoliere huden din og selv produkter som selges i dag kan irritere huden, selv når en ikke skulle forventet det. K-Beauty eksfolieringsprodukter gjør ikke dette og det er nettopp derfor de er så populære verden rundt. En god grunn til dette er at de velger gjerne å benytte seg av naturlige ingredienser som kan hjelpe deg å rense huden din uten at det påvirker sensitivitet.

 

Fysisk vs. Kjemisk eksfoliering i K-Beauty

 

En stor feil mange dessverre gjør når det kommer til eksfoliering, er at de brukes for ofte eller at de brukes for intenst, nesten som en full ansiktsskrubb. Det du vil ha fra din eksfoliering, er å fjerne smuss og urenheter som rensen du har gjort i forveien har klart å få opp til overflaten av huden din. En gjennomgående regel med alle koreanske eksfolieringsprodukter er at du bør alltid holde utkikk etter produkter som gir huden din hydrering og fuktighet, så huden din aldri tørkes helt ut.

 

Hovedsakelig finnes det to ulike typer eksfoliering å velge mellom, og det er fysisk og kjemisk eksfoliering. Fysisk eksfoliering, vil bokstavelig talt fysisk fjerne døde hudceller mens kjemisk eksfoliering vil fungere litt dypere inn i hudlagene ved å justere på hudens egen produksjon av hudceller eller ved å fjerne døde hudceller ved å fjerne stoffet som holder dem sammen. Begge disse to ulike formene for eksfoliering har sine fordeler og ulemper.

 

Stort sett skal AHA eksfoliering fungere best for tørr hud, mens en fysisk skrubb fungerer bedre for fet hud. Når det kommer til dere med sensitiv hud, kan begge former for eksfoliering brukes så lenge ingrediensene sjekkes og produktene er milde. Det er derimot mange som sier at de har merket langt flere fordeler ved å bruke kjemisk eksfoliering, nettopp fordi de fungerer lenger ned i hudlagene.

 

Kjemisk Eksfoliering

 

AHA (alpha hydroxy acid): AHA produkter inneholder virkestoffer som glykolsyre, mandelic acid, melkesyre, eplesyre og vinsyre. Dette er ingredienser som er fine for hud med mye tekstur, pigmentering, store porer og gusten hud. Dette er vannoppløselige syrer som også forbedrer hudens cellefornyelse.

Barulab The Clean Vegan AHA/BHA Mask - 100% vegansk sheet mask med AHA/BHA som eksfolierer og fremmer hudens glød.

COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid er en mild peeling med 7% glykolsyre (AHA). Lysner hyperpigmentring, glatter ut og forbedrer hudens struktur. AHA virker på overflaten av huden og er fuktighetsbevarende.

BHA (beta hydroxy acid): Dette er en oljeoppløselig dyre og passer godt til fet hud. Den er effektiv på å fjerne urenheter, sorte prikker og akne. Denne ingrediensen går dypt ned i porene og løser opp døde hudceller, fjerner overflødig sebum og smuss.

COSRX One Step Original Clear Pads er myke pads fuktet i essens bestående av BHA, Salix Alba, allantoin og panthenol. Perfekt for den fetere hudtypen som lett får urenheter og akne.

SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Truecica Clear Pad har en perfekt kombinasjon av  AHA, BHA, PHA som virker eksfolierende og regulerer sebumproduksjonen.

 

PHA (polyhydroxy acid): Denne typen syre passer godt til alle hudtyper. Den har større partikler sammenlignet med AHA så den vil ikke kunne trenge like dypt ned i huden, noe som betyr at det er mye lavere sjanse for irritasjon av huden. PHA består av gluconolactone, galactose og lactobionic syre som eksfolierer døde hudceller og reparerer skader i huden.

 

LHA (lipohydroxy acid): LHA er en mildere variant av en salisylsyre. Denne eksfolierer, fornyer huden og er veldig mild på huden sammenlignet med både AHA og BHA syrer.

 

Fysisk Eksfoliering

 

Skrubb: En ansiktsskrubb kan inneholde ingredienser som sukker eller salt, kaffe, havregryn eller jojoba perler. Dette er den mest intense formen for eksfoliering og vil ikke passe for alle. Avhengig av skrubben du bruker og merket, kan du komme til å se litt rødhet i huden etter bruk og noen fysiske skubber kan til og med øke sensitiviteten i huden din midlertidig.

HaruHaru Wonder Black Rice Soft Peeling Gel er en lett gele-peeling som eksfolierer og renser huden. Inneholder fermentert svart risekstrakt som etterlater den myk og jevn.

Rootree Cryptherapy Facial Mild Scrub med sine myke perler vil forsiktig skrubbe vekk døde hudceller fra hudens overflate samtidig som du gir huden en god rens fra produktrester, helt uten å skade huden.

Peeling Gel: Dette er gel produkter i teksturen som inneholder ingredienser som cellulose. Dette vil rulles sammen for å skape myke fiberkuler som forsiktig vil hjelpe deg å fjerne døde hudceller fra huden. Mens du skrubber kan du se at fargen på disse fiberkulene endrer farge fra en lys grå til en mørkere grå, som vil gi deg en indikasjon på hvor mye døde hudceller du har fjernet.

 

Børster, svamper og kluter: Dette er verktøy som du bruker som vil hjelpe deg å fysisk fjerne døde hudceller fra huden din. Du kan mekanisk bruke sirkulære bevegelser med mild trykk for å fjerne de døde hudcellene. Du finner også verktøy som har vibrasjoner som hjelper deg å fjerne urenheter dypere ned i hudlagene.