Ris – Ingrediensen du trenger for glødende hud

Det er utrolig mye vi har å takke koreansk hudpleie for, alt fra dobbel rens til uttrykket “glasshud”, for ikke å nevne alle de fantastiske produktene som stadig vekk dukker opp i butikkene. Det som gjør disse produktene så fantastiske er derimot ingrediensene de inneholder og her dukker det også opp nye ingredienser som virkelig imponerer gang etter gang. En ingrediens som kanskje vil virke overraskende på mange er ris. Denne enkle ingrediensen som er like populær å spise som å bruke i hudpleie i både Korea og Japan, har blitt brukt i flere århundrer i de aller fleste asiatiske land. Denne ingrediensen har allerede i lang tid vært ansett som å være en hemmelig skjønnhets-ingrediens som har evnen til å gi deg en sunn og glødende hud. Det er derimot ikke før nylig at ris har begynt å dukke opp i vestlig hudpleie, selv om den har blitt sett på som essensiell i tusenvis av år av hele øst-asia.

Kvinner i både Japan, Korea og Kine har tatt i bruk denne så enkle, men likevel magiske ingrediensen til både hudpleie og til hårpleie. En av de mest tydelige eksemplene på dette er de Japanske kvinnene fra «Heian» perioden, som var berømte sitt lange, sunne hår. I ettertid ble det oppdaget at disse damene brukte risvann i deres daglige hårpleierutine for å oppnå sterkt og sunt hår. Et annet godt eksempel er Yao kvinnene fra Huangluo landsbyen i Kina hvor de selv idag bruker risvann for både hud og hår. Gjennomsnittlig er håret til disse damene over 180cm langt og ifølge forskning, vil det å rense håret ditt med risvann minske friksjon, forbedre elastisitet og gi et sunnere og sterkere hår. Når det kommer til bruken av risvann i hudpleie har den også vært populær som en anti-aldrings eliksir da den hjelper å lysne opp huden og gi den glød, forbedrer elastisiteten og har også anti-inflammatoriske egenskaper.

 

Hva er risvann?

Ris har i lang tid vært en utrolig stor og viktig del av koreansk skjønnhetspleie, dette er takket være dens lysnende og anti-inflammatoriske egenskaper. Dette er en ingrediens som har vært brukt i generasjoner, noe som gjør den til en fast ingrediens for mange tradisjonelle koreanske hudpleieprodukter. Produkter som inneholder ris eller risvann er kjent for å jevne ut røff tekstur i huden, hjelpe å forbedre hudens fasthet og vil også minimere størrelsen på porene samt gi deg en lysnet hudtone med en ny glød. Med et høyt innhold av både vitamin B, C og E i tillegg til vannoppløselige mineraler som inositol og ferulic acid i ris, vil være med på å reparere skadet hud. 

De beroligende og rensende egenskapene til ris, kan effektivt hjelpe med med irritasjoner i huden som er forårsaket av «sodium laurel sulfate» eller «SLS», en ingrediens som er å finne i en rekke ulike pleieprodukter. Studier har vist at det å bruke risvann to ganger daglig kan hjelpe hud som har blitt tørket ut og skadet av SLS. Ris inneholder også antioksidanter noe som hjelper å kjempe mot effektene av frie radikaler og daglige påkjenninger fra miljø og forurensing som er skadelige for huden din. Det er på grunn av disse egenskapene at produkter som inneholder ris er kjent for som en god anti-aldrings behandling. Når du også tar med i betraktning at dette er en billig ingrediens som også er enkel å oppdrive, er det ikke vanskelig å skjønne hvorfor det har blitt brukt å asiatiske hudpleieprodukter i mange århundre.

 

Raske fakta

 

  • Type ingrediens: Anti-aldrende 
  • Hovedfordeler: Hudlysner, anti-bakterielt, anti-aldrende, reparerende, fuktighetsgivende
  • Hvor ofte kan det brukes?: Produkter med ris som en hovedingrediens vil i de fleste tilfeller kunne brukes daglig. 
  • Hvem bør bruke det: De med pigmentflekker, solskader og aldringsflekker, de som behøver en vitamin boost og de som ønsker noe anti-bakterielt og anti-inflammatorisk. Perfekt dersom du har tørr og stresset hud eller har problemer med akne og urenheter.

 

Fordeler med ris for huden din 

Som nevnt allerede, har ris en rekke ulike gode egenskaper, noe som forklarer populariteten til denne ingrediensen og hvorfor den har blitt brukt i mange århundre allerede. Hudpleieprodukter som inneholder ris, risvann eller fermentert ris kommer i en rekke ulike variasjoner og vil ha en rekke ulike fordeler.

 

1. Hudlysnende: Enzymene du finner i ris og risvann har en hudlysnende effekt, noe som har gjort den til en nøkkelingrediens i både japanske og koreanske hudpleierutiner. Den har evnen til å falme mørke flekker, arr og lysne opp hudtonen din for en jevnere hudtone og smidigere tekstur.

 

2. Styrker huden barriere: Studier har vist at risstivelse kan ha fordelaktige effekter i å reparere og opprettholde den naturlige barrieren i huden din. Dette vil være hjelpsomt i å forberede huden din på å kjempe mot frie radikaler og forhindre problemer som dermatitt og beskytte mot forurensning.

 

3. Anti-aldrende: Ris er rik på antioksidanter og det har blitt vist at den har evnen til å forhindre virkningen av elastase, en komponent som vil forårsake skader i elastinen i huden din og føre til tidlige aldringstegn.

 

4. Beroligende: Produkter som inneholder ris eller risvann som en av dens ingredienser kan ha en nedkjølende og legende effekt på milde solskader, rødhet, solbrent hud, inflammasjon og kløe.

 

Våre ris favoritter 

Det er ikke overraskende at kjendiser som selveste Kim Kardashian har tatt i bruk hudpleieprodukter som inneholder ris eller risvann når vi ser så mange fordeler og egenskaper denne ingrediensen har. Vi er glade for å kunne tilby en rekke ulike ulike produkter i nettbutikken vår med denne ingrediensen, du kan finne alt fra rens og toner til ansiktsmasker og serum. Vi deler våre egne favoritter nedenfor:

 Haruharu - utseende.no

HaruHaru – Wonder Black Rice Facial Oil: Denne ansiktsoljen er lett og vil absorberes raskt inn i huden uten å føles klissete. Her får du fermentert svart ris som er rik på antioksidanter, vil beskytte huden mot frie radikaler, UV stråling og forrensning.

 utseende.no

Dr. Ceuracle – Ganghwa Rice Granule Pack: Sliter du med gusten og grå hud? Da er dette produktet for deg og inneholder hele 30 % ris ekstrakt som inneholder både vitamin A, B, C og E. Dette er en peeling med en krem-konsistens og kan brukes som maske, eksfoliering eller rens.

 

Cosrx - utseende.no

COSRX – Ultimate Nourishing Rice Overnight Mask: Dette er en næringsrik maske som inneholder over 68% risekstrakt og vil gi deg intens næring og dyp hydrering over natten. Få mykere, mer elastisk hud med en jevnere hudtone.

 

Acwell - utseende.no

ACWELL – Betaglution Ultra Moisture Toner: Her får du et unikt produkt, en toner med en tykkere konsistens som vil gi huden din fuktighet, virke styrkende på hudbarrieren og samtidig redusere irritasjon.