Betaglukan – Den nye superstjerne ingrediensen

At du har hørt om K-Beauty er det ganske stor sjanser for og om du har prøvd noen produkter innen koreansk hudpleie, elsker du det nok allerede. Men hvis vi spør om hvem som har hørt om betaglukan, eller B-glucan, har vi en følelse av at det ikke vil være like mange som rekker opp hånden. Det er derimot ikke så rart, for dette er fortsatt en nokså ny ingrediens, men som allerede er å se mer og mer av i en rekke ulike hudpleieprodukter. Selv om ingrediensen er en nyhet innen verden av hudpleie, har den allerede blitt brukt en god stund innen den medisinske verden for å øke immunitet og for sine helberedende egenskaper. Kort fortalt så er betaglukan sukkeret du finner i cellene til både sopp, gjær, havregryn, planter og mye mer. Du kan også finne denne ingrediensen i cellene til alger, bakterie og lav.

Egenskapene til betaglukan har allerede vært studert i 50 år og er høyt elsket på grunn av egenskapen den har i å gi immunforsvaret ditt en ordentlig boost når du får i deg dette stoffet. Hittil har betaglukan vært tilgjengelig i form av kosttilskudd og har blitt brukt for å behandle både høyt kolesterol, diabetes, blodtrykk, HIV, AIDS og kreft. Med andre ord er dette en kraftfull ingrediens som også har en rekke gode fordeler når den brukes i sammenheng med hudpleie.

 

Hva er betaglukan?

Som nevnt kort ovenfor, er betaglukaner, en sukkerart som du kan finne i cellene til en rekke ulike levende organismer. Dette inkluderer planter, sopp, alger, gjær og havregryn for å nevne noen eksempler. Etter mange år med forskning har de blitt kjent for å ha en styrkende effekt på immunforsvaret, noe som hjelpr å beskytte kroppen mot bakterier og patogener.

Når det kommer til bruken av denne ingrediensen i hudpleie, vil betaglukaner jobbe for å både roe ned og lindre irritert hud samtidig som den vil ha en effektiv anti-aldrende effekt ved å viske ut fine linjer og stramme opp huden. Stoffene betaglukaner er satt sammen av vil minske infeksjonsraten og dermed virke lindrende på hud som har problemer med inflammasjon. Betaglukan som hentes ut fra havregryn fungerer spesielt godt for de med sensitiv hud som ofte har problemer med rød og irritert hud.

Betaglukaner inneholder også mye antioksidanter som vil beskytte huden din mot oksidativt stress, som kan forårsake tidlig aldring. Dette gjør de ved å nøytralisere frie radikaler og som er resultat av det, vil de forhindre skader ned på cellenivå. Antioksidanter er en essensiell del av en hvilken som helst hudpleierutine da dette er noe kroppen ikke produserer naturlig selv og også fordi vi hele tiden er utsatt for oksidativt stress fra forurensning og solstråler. Det var også et studie som viste at betaglukaner hadde evnen til å redusere synligheten til fine linjer og rynker betraktelig. Dette kommer av at de har evnen til å nå dypt ned i hudlagene for å gi deg og huden din den fuktigheten den trenger.

 

Raske fakta

  • Type ingrediens: Hydrerende
  • Hovedfordeler: Glatter ut huden, antioksidant, styrker huden barriere
  • Hvor ofte kan det brukes?: Kan brukes så ofte du ønsker
  • Hvem bør bruke det: Alle kan bruke dem, men passer spesielt godt for de med skadet hud
  • Passer godt sammen med: Retinoler og andre produkter som har en dehydrerende eller irriterende effekt og solkrem da det hjelper problemer ved utsettelse av UV-stråler

 

Hva gjør betaglukan for huden din?

Betaglukan som ingrediens i hudpleie har en rekke ulike fordeler for huden. Nedenfor har vi listet opp nøyaktig hvilke fordeler denne superstjerne ingrediensen har for deg og huden din.

 

1. Hydrerer huden:

Betaglukan som er hentet fra havregryn har evnen til å rehydrere og fukte huden din. Den kan synke helt inn i det andre hudlaget og være med på å forbedre røff og ru hud i tillegg til å generelt forbedre effektiviteten av produktet den er i.

 

2. Anti-inflammatoriske egenskaper:

Når betaglukan er hentet ut fra sopp vil ingrediensen ha både anti-inflammatoriske egenskaper i tillegg til å være fylt med antioksidanter. Dette vil være med på å lindre betennelse i huden som er forårsaket av eksem, brannsaker, sår og dermatitt. Betaglukan spiller en viktig rolle i det å behandle og å forhindre allergiske reaksjoner som er forårsaket av immunsystemet ditt. Disse egenskapene gjør at det er en utrolig effektiv ingrediens for å lindre allergisymptomer som rødhet, utslett og hovenhet.

 

3. Reduserer aldringstegn:

Betaglukan fra havregryn har evnen til å forynge huden din og samtidig minimere fine linjer og rynker. Dette er fordi det vil stimulere cellene dine så de øker produksjonen av kollagen og også cellefornyelsen. Dermed vil du se at huden din vil strammes opp, du får mindre synlige kråketær og en generell yngre utseende og glød.

 

4. Forebygger UV skader

Å utsette deg selv for UV-stråling vil produsere skadelige frie radikaler i kroppen din, dette er en av hovedfaktorene til solskader og tidlig aldringstegn. Med antioksidantene du finner i betaglukan, vil du få beskyttelse i huden, mot frie radikaler og skadene de utgjør. Dette vil samtidig forhindre tidlige aldringstegn, hyperpigmentering og skader på cellene dine.

 

Våre betaglukan favoritter

Hos oss kan du finne en rekke ulike produkter som inneholder betaglukan som en av ingrediensene deres. Dette er produkter som du enkelt kan tilføye i hudpleierutinen din, avhengig av hva du er på utkikk etter og hvilke hudproblemer du ønsker å behandle. Nedenfor ser du våre favoritter:

 

Purito - utseende.no

Purito – Oat-In Calming Gel Cream: Denne kremen har en lett gel konsistens og vil trekke raskt inn i huden og gi deg fuktighet hele døgnet. Denne kan brukes alene eller under andre fuktighetskremer for en ekstra boost. Med havre, panthenol, squalane og b-glukan.

 

HaruHaru - utseende.no

Haruharu – Wonder Black Rice Hyaluronic Essence: Denne prisvinnende essensen gir deg myk hud samtidig som den styrker hudens naturlig barriere. Hyaluronsyre gir huden din fuktighet mens betaglukan virker foryngende og helende.

 

Petitfee - utseende.no

Petitfee – B-Glucan Enzyme Powder Wash: Dette er et unikt enzym produkt som vil løse opp døde hudceller, hudormer og rense huden dypt uten at den kjennes stram etterpå. Betaglukan gir deg næring, virker styrkende og øker produksjon av kollagen og elastin mens maisstivelse og tea tree olje absorberer og reduserer overflødig talg og sebum.

 

iUNIK - utseende.no

iUNIK Beta glucan daily moisture cream er fuktighetsgivende, styrkende og næringsrik. Inneholder Beta Glucan, Centella asiatica, aloe vera og ekstrakter fra frukt og bær. Stimulerer til økt produktsjon av kollagen og elastin.

 

iUNIK - utseende.no

iUNIK Beta Glucan Power Moisture Serum er et fuktighetsgivende serum med Beta-glukan som gir huden en boost med fukt og forsterket barriere. Beta-glucan er påvist å være 20% mer effektiv enn hylauronsyre. Fordi huden blir mettet på fukt vil den også motvirke rynker og huden føles fyldig og forynget.