Serum – Superstjernen i din hudpleierutine


Det finnes mange ulike produkter du kan bruke som en del av hudpleierutinen din og i våre øyne er alle produktene like viktige og nødvendige. Når du ser på K-Beauty og en klassisk koreanske hudpleierutine, vil det derimot ikke være noe tvil om hvilket produkt som er superstjernen. Serumet er rett og slett en nødvendighet og er gjerne det som vil kunne gi huden din mest mulig næring og pleie. Du finner derimot en rekke ulike typer serum med ulike egenskaper som kan være med på å behandle problemer som kviser eller kvisearr, fine linjer, pigmentering, tørr hud og mye mer. Her kan du med andre ord velge ut et serum som passer til akkurat din hud for å få den beste huden noensinne.

Serumer vil være formulert med potente og aktive ingredienser som er skapt for å takle spesifikke hudproblemer og her er koreanske serumer blant de beste i hele skjønnhetsverden. Et K-Beauty serum vil definitivt være verdt hovedrollen i hudpleierutinen din og vil som regel følge etter rens og toner, avhengig av hvor mange trinn du velger å ta i bruk. Så dersom glødende «glass» aktig hud står på ønskelisten, bør du absolutt vurdere å investere i en god serum som kan få deg dit. Nedenfor vil du kunne lese mer om hva serum egentlig er, hva det gjør for huden og hvordan du skal kunne velge ut den som passer best for deg.

 

Hvilke fordeler har serum og hvorfor bruke det?

Når du tenker på serum, kan du se på det som det steget i hudpleierutinen din som vil gi huden din akkurat de næringsstoffene den trenger. Siden de har en lett konsistens, kan de også enklere gi deg en høyere konsentrasjon av de tingene huden din trenger og også få deg dypere inn i huden. Det å velge ut riktig serum vil være helt avhengig av hva målene dine med huden din er, men du vil kunne se at populære ingredienser i serum ofte inkluderer glykolsyre, vitamin C og hyaluronsyre.

Mens du vil kunne se at de fleste koreanske skjønnhetsprodukter er fylt med næringsrike ingredienser, vil et serum være designet og formulert til å være enda mer kraftfull. Et serum inneholder kun de høyeste konsentrasjonene av effektive ingredienser som peptider, antioksidanter og mye mer. Serumer vil også vanligvis være mer fuktighetsgivende enn en fuktighetskrem. Det er nettopp på grunn av egenskaper som dette at de er så effektive når de skal behandle rynker, pigmentering og rødhet i huden. Likevel er ikke alle disse fantastiske fordelene med et serum, en grunn til å hoppe over fuktighetskremen.

 

Hvordan velge det beste serumet til din hudtype

Med så mange ulike serum å velge mellom, kan det være vanskelig å vite hva du skal se etter når du skal velge ut en som passer til deg og huden din. De fleste vil gjerne ha et serum som er spesielt rettet mot enkelte problemer, som tørr hud, fine linjer, pigmentering, urenheter eller noe helt annet. Noen serum vil selvsagt også ha opptil flere funksjoner, som å tilføre fukt og samtidig redusere pigmentering. Vi samlet sammen noen ulike serum du finner hos oss nedenfor, så vil du kunne finne frem til det rette serum for deg.

 

Tørr hud:


Pigmentering:


Kviser og Kvisearr:

Serum - koreansk hudpleie


Rynker og Fine Linjer:

Serum - Koreansk Hudpleie


Irritert, Sensitiv eller Rød hud:

  • It's Skin Green Tea Watery Serum: Fuktighetsgivende serum formulert med grønn tre, bambumsekstrakt og agurk som gir en oppfriskende og beroligende effekt. Virker antiinflammatorisk og antibakteriell.
  • COSRX Real Fit Vitamin E Serum E-20: Rik på antioksidanter som beskytter mot stress og forurensning. Beroligende effekt og fremmer helingsprosesser.Hvor ofte skal du bruke et serum og når i hudpleierutinen brukes det?

Du har nok oppdaget at noen produkter skal brukes daglig i hudpleierutinen, mens andre bare skal brukes en gang i blant. Så hvor kommer serum inn i bildet? Hvor ofte du bruker et serum vil nemlig være avhengig av hva serumet brukes for. En som for eksempel skal gi deg næring og fukt skal gjerne brukes daglig, men en som skal kjemisk eksfoliere vil bare behøve å brukes et par ganger i uken. Her er det med andre ord viktig å følge anbefalt bruk av et serum.