Din guide til vitaminer i Koreansk Hudpleie

Det er nok mange av oss som har vokst opp med vitaminer som en stor del av våre helserutiner. Som barn fikk du kanskje noen fargerike og søte vitaminbjørner du måtte tygge i deg sammen med frokosten eller en spiseskje med tran på kvelden. Etterhvert begynte du kanskje å utvide utvalget til å inkludere multivitaminer og hvem har vel ikke tatt de velkjente brusende C-vitamin tablettene når forkjølelse symptomene begynner å melde seg? Nå har du kanskje faste vitaminer og kosttilskudd som som en del av din faste rutine, men har du begynt å bruke vitaminer også som en del av hudpleie rutinen din enda?

Innen verden av K-Beauty er nemlig vitaminer en veldig stor del av ingrediensene du vil finne deres ulike hudpleie produkter samtidig som at de har et stort fokus på naturlige ingredienser. Vi synes det er viktig at du vet hva som finnes i produktene som du finner hos oss, i tillegg til at det er viktig at du forstår fordelene av nettopp disse ingrediensene. Derfor har vi satt sammen denne guiden så du kan lese og lære mer om hva slags vitaminer som er å finne i dine hudpleie produkter.

 

Vitamin A

Kanskje mest kjent som den ultimate ingrediensen, så har Vitamin A en rekke ulike fordeler å by på. Vitamin A som ingrediens vil gi deg anti-aldrende effekter og vil også øke cellefornøyelsen. Vitamin A fungerer best for fet hud da den også vil hjelpe å redusere overflødig sebum samtidig som den minimerer synligheten av rynker og vil til og med virke oppstrammende. A-vitamin brukes ofte av hudleger når akne skal behandles, da det har en legende effekt og kan åpne tilstoppede porer.

TIAM VITA A ANTI-WRINKLE MOISTURIZER 

Prøv Tiam Vita A Anti-Wrinkle Moisturizer som er en anti-age fuktighetskrem med høyt innhold av Vitamin A som er svært effektiv mot aldringstegn. Sammen med kollagen virker produktet oppstrammende og utglattende på voksen hud som trenger ekstra boost.

Vitamin B

Denne Vitaminen kan deles opp i to ulike kategorier: B3 og B5. Innen verden av hudpleie kjenner du kanskje også B3 som niacinamide, som er en ingrediense som blir mer og mer populær takket være dens lysnende egenskaper. Du finner det derimot også i antialdrende produkter som vil hjelpe å forhindre tidlige aldrinstegn. Produkter med Vitaming B3 er et flott tilskudd til rutinen din dersom du har problemer med tørr eller akne hud. Når det kommer til Vitamin B5, er dette en fuktighetsbevarende ingrediens, noe som betyr at den holder på vann på en effektiv måte og hjelper deg å tilføre fuktighet og opprettholde elastisiteten i huden. Den har også antiinflammatoriske egenskaper som hjelper å stimulere hudens helbredelsesprosess.

COSRX ADVANCED SNAIL RADIANCE DUAL ESSENCE

Prøv ut denne COSRX Advanced Snail Radiance Dual Essence - Essens med 74% sneglesekret som øker hudens elastisitet, tilfører fuktighet, næring og glød. Niacinamid og glutathione styrker hudbarrieren og jevner ut hudtonen.

TIAM MY SIGNATURE VITA B5 TONER

Sjekk ut Tiam My Signature Vita B5 Toner, den er dypt hydrerende med Vitamin B5, NMF, Peptider og Betaine som forbedrer hudens naturlige barriere og gjenoppretter dens optimale nivå samtidig som at det tillater huden din å finne balansen igjen.

 

Vitamin C

Vitamin C er ingen nykommer innen hudpleie og har blitt kjent som superstjerne ingrediensen ingen kan få nok av. Takket være denne ingrediensen vil du kunne bekjempe hyperpigmentering og urenheter i huden. Vitamin C er full av antioksidanter som som vil hjelpe å behandle skader i huden fra UV-stråler eller forurensing. Ingrediensen vil også hjelpe deg å øke kollagen nivået ditt, noe som vil sørge for å holde huden din fast og ungdommelig samtidig som den reduserer synligheten av fine linjer og rynker. Innen koreansk hudpleie, er vitamin C serum og gele-baserte kremer utrolig populære produkter. Les mer om Vitamin C her

 

Vitamin D

Når det kommer til Vitamin D er det mange som kjenner denne vitaminen som det kroppen vår produserer når vi utsettes for sollys. Du finner derimot også i hudpleie. Vitamin D er en fettløselig vitamin, noe som hjelper å opprettholde kroppens kalsium nivå. Når den tilsettes i hudpleie, vil den roe ned irritert hud og allergier, noe som gjør det til et perfekt valg for sensitive og akne-utsatt hud. Vitamin D er også en antioksidant og vil beskytte huden din fra forurensing og miljø faktor, men vil også roe ned inflammasjon.

 

Vitamin E

Vitamin E er en vitamin som du vil kunne finne i alt fra kosttilskudd til fuktighetskrem. Denne vitaminen er i likhet med mange andre vitaminer, også en antioksidant, noe som betyr at den vil hjelpe deg å bekjempe ytre stressfaktorer fra miljøet. Du har kanskje også sett Vitamin E bli omtalt som «tocopherol» og den er rett og slett et multi-talent. Her vil du få anti-inflammatoriske egenskaper som hjelper å roe ned irritert hud og har også fuktighetsgivende og regenererende egenskaper. Den beskrives også ofte som den beskyttende vitaminen da den beskytter deg mot UV-stråler.

COSRX REAL FIT VITAMIN E SERUM

COSRX Real Fit Vitamin E Serum E-20 er et oljeserum med kraftfulle antioksidanten Vitamin E og næringsrike oljer fra jojoba, solsikkefrø og Macadamia. Serumet gir mye pleie og umiddelbar glød til alle hudtyper, spesielt tørr hud. 

 

Vitamin K

Om du vil ha en ingrediens som hjelper deg å fjerne mørke områder i huden og hyperpigmentering? Da er Vitamin K den ingrediensen du bør være på utkikk etter. Dette er en vitamin som du vanligvis vil finne i matvarer som melk og grønnkål og har egenskapene til å redusere synligheten av mørke ringer, strekkmerker, akne arr og også små åreknuter. K-Vitamin hjelper deg også å minske rødme i huden, noe som kan være en stor hjelp dersom du har rosacea. Denne vitaminen vil du ofte se listet som ingrediens i øyeprodukter på grunn av dens koalugerende egenskaper.