Gå til innholdet

Din guide til sommerklar hud

Sommerens hudpleierutine

Ingen tvil om at sommeren har gjort sitt inntog etter flere uker med solsvidd himmel og høye temperaturer. Mens de fleste allerede har trukket frem solbrillene, badetøyet og grillen på terrassen, har kanskje ikke alle rukket å tenke på hvordan de skal pleie sommerhuden. Med all den tiden vi tilbringer utendørs nå, enten det er på eventyr eller ved stranden, er det essensielt å forberede huden din.

Ved å følge en solid hudpleierutine gjennom hele sommeren, vil du enkelt kunne opprettholde en strålende hud selv under den intense varmen. Hudens reaksjon på ulike værforhold og temperaturer endrer seg betraktelig gjennom sommeren. Med lengre dager og økte temperaturer blir kroppen din mer sårbar for solskader og overoppheting. Dette kan resultere i økt svetteproduksjon og oljeproduksjon for å regulere kroppens temperatur og opprettholde hudens fuktighet. Dessverre kan dette også føre til tilstoppede porer, utbrudd av kviser og hyperpigmentering - alt vi helst vil unngå. Fortsett å lese for å lære hvordan du kan gjøre huden din klar for sommeren.

Hold huden sunn gjennom sommeren

Huden vår utsettes for mye, og en av de utfordrende tingene er overgangen mellom årstidene. Overgangen fra en mild vår til intens sol og høy varme kan være en betydelig påkjenning for huden. Nøkkelen her er å sørge for tilstrekkelig solbeskyttelse og å forhindre tilstopping av porene. Dette kan skje når huden utsettes for mer sol og saltvann under lange dager på stranden, samt når vi svetter mer.

Start med en fresh og ren hud

Sommeren er tydeligvis den tiden på året da svette er mest fremtredende, og det er også når de fleste av oss tilbringer mest tid utendørs. Dette innebærer økt eksponering for vær, vind og sol, noe som ofte resulterer i en mindre tilfredsstillende hudtilstand.

Derfor er det ekstremt viktig å grundig rense bort oljer, rester av sminke, solkrem, smuss og skitt som har samlet seg på ansiktet vårt gjennom dagen. Den mest effektive måten å gjøre dette på er å følge den velkjente dobbelrens-rutinen fra K-Beauty. Dette er spesielt viktig om kvelden før vi legger oss etter en lang dag utendørs.

Vi anbefaler å starte med en oljebasert rens for å fjerne første lag av urenheter, etterfulgt av en vannbasert rens for å sikre fullstendig fjerning av gjenværende rester.

 

 

Hold porene under kontroll

Mange opplever økt forekomst av kviser i løpet av sommeren, samt flere tilfeller av hudormer som blackheads og whiteheads. Dette skyldes økt svetteproduksjon i kroppen, inkludert i ansiktshuden, som igjen fører til økt oljeproduksjon i porene våre. Hvis du opplever dette i løpet av sommermånedene, er det viktig å gi porene dine ekstra oppmerksomhet.

En av de beste tiltakene du kan ta for huden og porene dine om sommeren for å unngå tilstoppede porer, er å introdusere salisylsyre eller niacinamid i hudpleierutinen din. Disse to ingrediensene er velkjente for å håndtere dette problemet raskt og effektivt. Du kan også se etter produkter som inneholder andre ingredienser som LHA og BHA. Bruk alltid syrer med forsiktighet, ikke for ofte og anvend solfaktor 50 på dagtid. 

 

 

Bruk 7-skin metoden

Denne metoden er spesielt fin for de med fet hud, tørr hud eller en kombinasjonshud. 7-skin metoden går ut på at du skal holde huden din hydrert og fuktet gjennom hele dagen. Dette gjøres enkelt og greit ved å påføre opptil 7 tynne lag med toner, noe som vil hjelpe huden din å absorbere andre hudpleieprodukter du påfører etter det. Man påfører et lag, lar det trekke helt inn og deretter påfører man neste osv. 

Riktig toner på sommeren vil hjelpe deg å tilføre næring til huden din, ha en oppstrammende effekt og samtidig minimere synligheten av porene dine.

 

 

Unngå overeksfoliering av huden din på sommeren

Kanskje har du hørt tidligere at regelmessig eksfoliering er bra for huden din, og det stemmer helt, men sommeren er ikke den beste tiden for intens kjemisk eksfoliering eller overdreven bruk av skrubber. Å overeksfoliere huden kan faktisk øke risikoen for solskader og føre til tap av nødvendige oljer.

Det er bedre å velge ingredienser som PHA og LHA om sommeren for en mildere eksfoliering som ikke fjerner hudens naturlige oljer, noe som kan føre til tørr og flakende hud, samtidig som den renser porene grundig.

 

Få inn litt vitamin C

Ved å inkludere litt vitamin C i sommerhudpleierutinen din, vil du oppleve flere fordeler. Denne ingrediensen er kjent for å gi en fantastisk glød og bidrar til å redusere synligheten av fine linjer og rynker over tid.

På sommeren får du en ekstra fordel med vitamin C, da det gir deg økt beskyttelse mot skader forårsaket av UV-stråler, samtidig som det øker effektiviteten til solkremen din.

 

  • COSRX - The Vitamin C 23 Serum:Dette serumet inneholder 23% askorbinsyre, også kjent som vitamin C, i tillegg til vitamin E som vil gi deg en jevnere hudtone, masse antioksidanter og motvirke tidlig aldringstegn.
  • Purito – Pure Vitamin C Serum: Serumet fra Purito inneholder 5% vitamin C og 84% hyaluronsyre, slik at du får en god boost med fuktighet i tillegg til fordeler som en jevnere hudtone.

Bytt til en lettere hudkrem

Det er essensielt å opprettholde god fuktighet i huden gjennom hele sommeren, men det er også viktig å velge en fuktighetskrem som ikke føles tung eller fet på huden din. Det finnes mange alternativer å velge mellom, inkludert gel-baserte kremer, hyaluronsyre-baserte kremer, lotioner og mer.

Det er ikke nødvendig å lete etter spesifikke ingredienser, men heller velge en fuktighetskrem med en lettere konsistens, egnet både som dag- og nattkrem.

Trå varsomt med retinoler og retinoids

Det er ingen grunn til å få panikk, du behøver ikke å slutte helt med retinol eller retinoid produktene dine på sommeren. Her er det bare viktig å bruke dem på riktig måte, og det er ved å være ekstra flink med å bruke SPF hver eneste dag da disse ingrediensene gjør huden din ekstra sensitiv ovenfor solens stråler.

Retinoler og retinoider øker nemlig cellefornyelsen i tillegg til å forhindre porene dine fra å bli tilstoppet, så her er det gode grunner for å fortsette bruken av de.

  • Numbuzin – No.3 Pore Reset Ampoule Shot: Dette serumet fra Numbuzin er fylt med fantastiske ingredienser som retinol, silybin og adenosin som sammen jobber for å minske porene dine, samt øke hudens elastisitet.

 

Du har hørt det før – Husk SPF!

Tipset som kanskje er det aller viktigste å huske på hele sommeren, og helst hele året rundt, er bruken av SPF. Noen velger å være litt late når det kommer til bruk av SPF året rundt, men på sommeren er dette absolutt ikke noe som bør diskutreres.

Vil du holde huden din sunn, frisk og glødende, betyr det at du må steppe opp beskyttelsen. Den anbefalte mengden å bruke i ansiktet er 1/4 teskje med solkrem og at du skal påføre på nytt etter 2 timer.

 

 

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business