Gå til innholdet

Vitamin C – Hvordan bruke det i din hudpleierutine

Vitamin C – Hvordan bruke det i din hudpleierutine

Hvis du kunne tenkt deg å tilføre et nytt produkt med vitamin C i din hudpleierutine men er usikker på hvordan du skal bruke det riktig, har du kommet til riktig sted. Her skal vi forklare hvorfor vi mener det er viktig at nettopp vitamin C er en viktig del av hudpleierutinen din, og hva du skal og ikke skal gjøre når du bruker denne kraftfulle ingrediensen for å oppnå maksimal effekt av produktene du velger.

Vitamin C er en ingrediens som ofte brukes for å lysne og friske opp hudtonen, minske pigmentflekker og som et anti-aldrende middel og er et av de kraftigste aktive ingrediensene tilgjengelig i dag. Dette kommer blant annet av de gode antioksidant egenskapene som forbedrer både hudens tekstur og glød, samtidig som at den har evnen til å nøytralisere frie radikaler for å minske synligheten av rynker og fine linjer.

 

Hvilke typer vitamin C er best for huden?

Det finnes en rekke ulike typer vitamin C på markedet i dag, alle med ulike egenskaper og fordeler for huden. For at du lettere skal velge de produktene som passer deg og huden din best, skal vi gå gjennom de ulike typene og fortelle om egenskapene til hver enkelt.

 

Ascorbic Acid

Den formen for vitamin C som har blitt forsket på mest er ascorbic acid, også kjent som askorbinsyre på norsk. Dette er en form for vitamin C som er vannløselig og derfor blir den også tatt opp raskt og enkelt i huden. Denne typen vitamin C er rik på antioksidanter, og er derfor populær å bruke innen hudpleie for å nøytralisere frie radikaler i tillegg til å øke hudens egen kollagenproduksjon. Dette vil igjen ha muligheten til å tykne dermis, også kalt for lærhuden, som vil minske synligheten av fine linjer.

En ulempe med denne typen vitamin C er at den er mindre stabil enn andre former da den vil oksidere raskt når den utsettes for lys og luft, og vil i høye doser kunne forårsake irritasjon på huden. Dette er grunnen til at det alltid er viktig å teste nye hudprodukter før de brukes i hele ansiktet, så om du tester produktet og huden din ikke får noen reaksjoner vil askorbinsyre være det beste valget for best resultat.

Her er det en god ide å starte med en konsentrasjon på 10% og gradvis øke opp til 15 eller 20% hvis huden din tåler dette fint.

 

Magnesium Ascorbyl Phosphate

Denne varianten av vitamin C er i likhet med askorbinsyre også vannløselig, som lages ved å kombinere askorbinsyre med en magnesium salt. Dette brukes i en rekke ulike kosmetikk-produkter og personlig pleie, inkludert både make-up, hudpleie og hårpleie. Det er denne formen for vitamin C som anses å være den mest stabile formen og fungerer derfor ypperlig i vannbaserte formler da den ikke vil brytes ned like enkelt og raskt.

Magnesiumaskorbylfosfat som det kalles på norsk, har sterke anti-inflammatoriske egenskaper og gjør underverker når det kommer til å forbedre irritasjoner i huden, kviser og urenheter. Samtidig vil den gi huden godt med fuktighetsgivende fordeler. Den har derimot et lavere nivå av antioksidanter sammenlignet med askorbinsyre, men anses likevel å være effektiv når det kommer til å øke hudens kollagenproduksjon.

 

Tetrahexyldecyl Ascorbate

En form for vitamin C som ofte forkortes ned til THD, og er en av de nyeste og mest stabile formene for vitamin C på markedet. Denne vil fungere ypperlig som en kraftig antioksidant som vil hjelpe å nøytralisere formene for frie radikaler som kan skade hudens lipider og dermed bryte ned nivået av kollagen i huden.

I motsetning til de to førstnevnte formene, er dette en olje-løselig vitamin C, noe som er med på å gjøre at den enklere når ned i de dypere hudlagene og fungerer godt med vitamin E som er å finne naturlig i huden din. THD har en nøytal pH på 7, som oppleves som mindre irriterende på huden sammenlignet med askorbinsyre og jobber samtidig godt med andre former for vitamin C, samt andre ingredienser som vitamin A, vitamin E og grønn te.

 

Sodium Ascorbyl Phosphate

Til slutt ser vi på det som ofte forkortes ned til SAP, eller som er kjent som natrium L-askorbyl-2-fosfat på norsk. Dette er en bioaktiv form for viatmin C som fremstilles av en kombinasjon av askorbinsyre sammen med et fosfat og et salt som er å finne naturlig i enkelte matvarer som guava, sitrusfrukter og brokkoli. Dette er en veldig stabil form for vitamin C som er rik på antioksidanter, og når det absorberes inn i huden vil det forvandles om til askorbinsyre.

Takket være ingrediensens sterke anti-mikrobielle effekt, beskytter den huden fra infeksjoner eller inflammasjon og forhindrer samtidig dannelsen av ødem. SAP gir deg og huden din også fotobeskyttelse og vil derfor øke effektiviteten til solbeskyttelse og samtidig lysne og friske opp hudtonen din.

 

Fordelene med vitamin C for økt hudhelse

  • Øker kollagenproduksjon
  • Reduserer mørke flekker
  • Forbedrer hudens elastisitet
  • Styrker hudens barriere
  • Reduserer mørke ringer
  • Glatter ut fine linjer og rynker
  • Høy konsentrasjon av antioksidanter
  • Roer ned aldringsprosessen
  • Reparerer akne-utsatt hud

 

Oppdag nye favorittprodukter med vitamin C

Det er et enormt utvalg av produkter der ute som inneholder denne populære ingrediensen. Hvis du er ute etter å tilsette noen nye produkter i hudpleierutinen din som inneholder vit C, kan du ta en titt på alternativene vi har plukket ut nedenfor.

Mixsoon Vitamin C Powder inneholder 100% ren Vitamin C som gir en lysnende effekt og forbedrer hudens glød.  Blandes med serum eller ansiktskrem for å æke effekten av dine produkter og tilfører antioksidanter. Kan også blandes med bodylotion for å få fordelene av Vit C på hele kroppen. 

Jumiso – All Day Vitamin Clean & Mild Facial Cleanser: Denne vannbaserte rensen fra Jumiso har en lav pH-verdi som har blitt godt tilpasset huden. Du finner ingredienser som vitamin C og salisylsyre som vil hjelpe å balansere huden, behandle akne og beskytte huden naturlige barriere.

 

Mary & May – Vitamin C + Bifisa Lotion: Her får du en lett fuktighetskrem som er rik på fuktighetsgivende og pleiende ingredienser som Bifida Ferment Lysate, niacinamide og sheasmør. Kremen vil behandle arr fra akne, solskader og også pigmentflekker.

 

Purito – Seoul Pure Vitamin C Serum: Dette serumet fra Purito er akkurat det huden din behøver med hele 84% hyaluronsyre og 5% vit C. Den vil jobbe for å lysne opp hudtonen din og samtidig minimere synligheten av både fine linjer og rynker. Du finner også andre flotte ingredienser som niacinamide, adenosin og rød ginseng.

 

Some By Mi – Galactomyces Pure Vitamin C Glow Toner: Toneren fra Some By Mi vil få frem gløden i huden din og er formulert med 88% galactomyces ferment filtrat, en ingrediens som både lysner huden, rehydrerer den og jevner ut hudens tekstur for å oppnå en fin glød. Den inneholder også askorbinsyre og niacinamide.

Adresse
Øvre Rælingsveg 176, 2008 Fjerdingby
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business