Gå til innholdet

"Toner Mask": Det koreanske DIY sheet mask-trikset

 "Toner Mask": Det koreanske DIY sheet mask-trikset

Vi har tidligere snakket om "The 7 skin method", trikset som innebærer å påføre syv lag med toner på én gang som en måte å fukte huden i dybden på og for å oppnå "glass skin".

Til tross for at produkter som tonere og lette essenser virkelig kan fukte og tilføre næring dypt i huden, kan påføring av syv lag for noen være tidskrevende og utfordrende å få til, spesielt hvis du har travelt om morgenen og må fikse håret og rekke frokost før du løper ut døren.

Derfor vil vi snakke om noe som kalles "Toner Mask" eller "skin pack" på koreansk. Du kan tenke på det som en mini DIY-sheet maske. Det er den raskeste, enkleste måten å fukte, roe og jevne ut huden på på under fem minutter, og du kan gjøre dette om morgenen eller om kvelden. Det etterlater heller ikke rester på huden, noe som gjør det enkelt å påføre sminke oppå, og praktisk når du må gjøre andre oppgaver mens du gjør deg klar.

Hva trenger du for toner mask?

Det du trenger for toner-masking er ganske enkelt. For det første trenger du et fuktighetsgivende produkt etter eget valg. Du kan velge en mist, en toner eller en tynn essens, avhengig av hvor mye produkt du er villig til å bruke og hva du har for hånden. Vi foreslår at du starter med å velge et produkt huden din allerede er kjent med og elsker, slik at du kan unngå irritasjon. Og gjerne et produkt med milde og fuktighetsgivende ingredienser, for eksempel risvann, heartleaf eller centella asiatica, og næringsrike antioksidanter. Hold deg unna produkter med alkohol, da disse vil tørke ut huden din. "Toner masking" er også et helt genialt plassbesparende reiseghack, da du får to produkter i et. 

Det andre du trenger er bomullspads. Velg enten flerlags bomullspads, som du kan dele i tynnere ark, eller du kan velge tynne koreanske pads, som vi linker til lengre ned i artikkelen.  

Du kan selvfølgelig også bruke toner pads, som allerede er dynket i toner eller essens. Dette er et produkt som har blitt utrolig populært den siste tiden, og utvalget er derfor stort. Vi linker til våre favoritter lengre nede i artikkelen. 

Hvordan toner maske?

Etter at du har dobbeltrenset huden med en oljerens etterfulgt av en vannbasert rens og tonet huden din, er du klar til "toner masking". Begynn med å grundig gjennomvåte bomullspads'ene med toner eller essens. Ideen er å gjennomvåte den slik at bomullspaden enkelt fester seg til ansiktet ditt uten å dryppe overalt eller falle av. Hvis du ikke våter den nok, kan bomullspaden tørke fortere ut, og dermed ikke gi tilstrekkelig fuktighet til huden din. 

Når du har gjennomvåtet bomullspaden, legger du den på de delene av ansiktet ditt du ønsker å fukte og berolige. Hvis du bruker en flerlags bomullspad, skill den fra hverandre i individuelle ark og fest dem på. Bruker du ferdige toner pads, tar du dem ut av beholderen som vanlig og fester på ansiktet. Fokuser gjerne på tørre områder, som kan være kinnene og pannen, men det avhenger av din hud, så gjør det huden din trenger. Unngå øyeområdet.

 

Hvor lenge bør du la det være på?

Hvor lenge du bør la det være på avhenger av produktet og bomullspadene du bruker, men generelt sett bør rundt tre til ti minutter være nok - det som er viktig er at ikke bomullspaden tørker ut på huden din. Ligger pads'ene for lenge på ansiktet ditt vil de suge fuktigheten ut av huden din i stedet for å tilføre fuktighet. Så etter noen minutter, sjekk fuktighetsnivået på bomullspaden av og til ved å forsiktig ta på den. Hvis du kan merke at bomullspaden begynner å tørke litt og føles lunken å ta på, er det på tide å kaste den.

Hvis det er rester av produkt på huden din, klapp forsiktig huden din for å hjelpe den med å absorbere produktet. Du kan deretter fortsette med resten av hudpleierutinen din.

Hvor ofte bør du toner-maske?

Dette avhenger av hudens behov. Generelt sett regnes det som gunstig å gjøre det en eller to ganger i uken. Men du kan også toner-maske når huden din trenger en ekstra boost av glød eller fuktighet, som før en stor begivenhet eller flyreise.

Hva er forskjellen på toner mask og sheet mask?

Sheet mask har sine fordeler, men toner mask er en mer praktisk måte å øke hudens fuktighet på hvis du har dårlig tid, er tom for sheet masks, eller hvis du ønsker å målrette spesifikke områder i stedet for å fukte hele ansiktet ditt.

Toner masking er også en bedre måte å forberede huden din for sminke på og vil for mange være et godt alternativ på dagtid før makeup: Sheet mask inneholder ofte mye essens eller serum, som tilfører masse fukt og plump til huden, men som også kan gi et for tykt lag med produkt som får foundation til å skli eller dele seg. På den måten er toner masking mer praktisk, rask og allsidig enn den tradisjonelle sheet-masken. 

Trenger du en skikkelig fuktighetsboost eller du ønsker å målrette spesifikke hudproblemer, kan ikke toner mask nødvendigvis erstatte den tradisjonelle sheet masken, men det kan ses på som et supplement til dager hvor huden din trenger mer fukt, du ønsker å fukte spesifikke områder i ansiktet eller som et alternativ til the 7 skin method før påføring av foundation.

 

Våre anbefalinger:

Haruharu Wonder Ultra Fit Facial Pads er myke riskornformede bomullspads som passer perfekt til alle ansiktskonturer! Padsene kan brukes til påføring av toner eller som fuktes i essens og brukes fuktighetsgivende mask-pack.

Anua Heartleaf 77% Soothing Toner er for deg som ønsker et produkt som har en beroligende effekt på huden. Toneren er også beriket med andre naturlige ingredienser som bidrar til å lindre irritasjon og redusere rødhet.

 

I'm From Rice Toner er formulert med 77.78% Goami Ris Ekstrakt som hydrerer og lysner opp gusten, irritert hud. Den virker lett eksfolierende, balanserende og tilfører rikelig med fuktighet.

Torriden DIVE-IN Low Molecule Hyaluronic Acid Multi Pads er praktiske pads dynket i toner essens, formulert med 5D-Complex Hyaluronic Acid. Dette vil være med på å gi en god boost med fuktighet til huden din og få den i balanse igjen.

Anua Heartleaf 77% Clear Pad er et hudpleieprodukt som fokuserer på å rense og berolige huden. Den er spesielt utviklet for å behandle hudproblemer som kviser og urenheter.

Numbuzin No.4 Zero Peeled Egg Toner Pad er en eksfolierende toner pad som inneholder Anti Sebum P med ekstrakter av aftenprimrose, arrowroot og furueblad for å kontrollere talgproduksjonen og stramme porene.

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business