Gå til innholdet

Slik tar du hudpleierutinen din fra sommer til høst

Slik tar du hudpleierutinen din fra sommer til høst

Vi har vinket sommeren farvel for i år, og vi er allerede godt inne i den første høstmåneden. Etterhvert som sommersolen falmer, den friske luften kommer tilbake og bladene begynner å endre farge, er det også på tide å endre på hudpleierutinen din. Grunnen til dette er at en hudpleierutine som fungerer godt om sommeren, ikke nødvendigvis vil kunne beskytte huden din under høst og vintermånedene.

Samtidig som temperaturene ute synker, vil luftfuktigheten minske, dette i kombinasjon med elektrisk varme innendørs og en varm lang dusj vil raskt kunne tørke ut og skade huden din. En oppdatering i hudpleierutinen din vil sørge for at huden din holder seg hydrert og sunn gjennom resten av året, og du vil til og med kunne forlenge den fine sommergløden litt lenger.

 

Hvorfor er det viktig å endre hudpleie fra sommer til høst?

Kort fortalt, er det viktig å endre hudpleierutinen din så fort huden din trenger en forandring. En av disse forandringene er endringen av årstider, klima og sesong, i tillegg til andre årsaker som hormonelle endringer, aldring, økt sensitivitet, bruken av nye medisiner eller annet.

Når det kommer til å oppdatere og endre hudpleierutinen din, kan vi se på de generelle tilstandene huden vår opplever under sommeren. Med høyere temperaturer, økt lufkfuktighet og ekstra sol på huden vår, er dette en stor forandring for hva huden vår opplever på høsten. Høsten bringer med seg kaldere temperaturer, regn, kortere dager, vind, mindre luftfuktighet og økt bruk av innendørs elektrisk oppvarming.

Så fort huden vår kjenner at både temperaturen og luftfuktigheten synker, vil huden din ha helt andre klimaendringer den må beskytte deg fra. Husk at huden vår tross alt er kroppens største organ, og dermed kroppens første forsvarskilde når det kommer til å kjempe for kroppen. For å holde hudens barriere sunn og frisk, er det derfor utrolig viktig å ta godt vare på den året rundt, så mens omgivelsene rundt oss endrer seg, bør hudpleierutinen din også det.

 

Tips for å bevare sommergløden litt lenger

Vi har satt sammen våre beste tips for at du skal bevare den fine sommergløden så lenge som mulig ut i høstmånedene.

  1. Gi huden fukt innenfra og utenfra – Sørg for at du holder kropp og hud hydrert ved å drikke godt med vann gjennom hele dagen. Samtidig er det viktig å ta i bruk serum og essens som har fuktighetsgivende egenskaper, gjerne med ingredienser som hyaluronsyre og glyserin.
  2. Bytt ut fuktighetskremen – Nå som luften blir tørrere, er det på tide å bytte ut fuktighetskremen du har brukt i sommer med en tykkere og mer fuktighetsgivende variant. Se etter fuktighetskremer som inneholder fettsyrer og ceramider for den ultimate fuktighetsboosten.
  3. Ikke dropp SPF – Selv om sommersolen er borte, vil solens UV-stråler fortsatt kunne skade huden din også på høsten. Alltid bruk en god SPF som siste steg i hudpleierutinen din, hele året rundt for å forhindre solskader og for tidlig aldring.
  4. Bruk en fuktighetsgivende toner – I tillegg til å benytte deg av en god fuktighetsgivende ansiktskrem, kan du også fint bytte ut toneren din med en som inneholder fuktighetsgivende ingredienser. Her kan du se etter hyaluronsyre, glyserin eller betaglukan.
  5. Dropp uttørkende ingredienser – Unngå å benytt deg av hudpleieprodukter som inneholder ingredienser som kan ha en tørkende effekt på huden din. Ingredienser som dette inkluderer parfymer og alkohol.
  6. Gå for en mild rens – Bytt ut din nåværende rens med en mildere variant. Her kan også rensen inneholde fuktighetsgivende egenskaper og kan være en krem, olje- eller balmbasert rens.
  7. Unngå overeksfoliering – Det er viktig å ha eksfoliering som en del av hudpleierutinen din, men det er viktig å ikke overdrive. Dette kan føre til en oversensitiv hud. Reduser bruken av sterke eksfolierende ingredienser på høsten.
  8. Husk resten av kroppen – Det er lett å ha full fokus på huden i ansiktet når det kommer til hudpleie, men det er viktig å ikke glemme huden på resten av kroppen. Bruk en god fuktighetsgivende bodylotion som du bruker daglig etter dusj.
  9. Beskytt leppenede dine – Huden på leppene dine er ekstra utsatt for å tørke ut i kaldere måneder. For å unngå at dette skjer er det viktig å eksfoliere dem jevnlig, i tillegg til å gi dem godt med fukt og pleie i form av serum og leppepomade eller leppemasker.
  10. Øk bruken av ansiktsmasker – På høsten behøver huden din all den fuktigheten den kan få, og en god måte å gi huden en ekstra boost på med jevne mellomrom er en ansiktsmaske. Velg mellom sheet masks eller masker på krukke og tube fylt med pleiende og hydrerende ingredienser.

 

Gjør endringer for huden i ditt hjem

En god hudpleierutine er det viktigste du kan gjøre for huden din i overgangen mellom sommer og høst, men det er også andre ting du kan gjøre for å gi huden din den beste behandlingen også i løpet av de kaldere høstmånedene. Et godt tips er å ta i bruk en luftfukter som vil hjelpe deg å opprettholde fuktighetsnivåene i hjemmet ditt. Den tørre luften innendørs kan gå hardt utover huden din, som vil føre til uttørket hud og irritasjoner. En luftfukter vil tilføre fukt i luften og forhindre at huden din blir dehydrert.

Du bør også tenke på temperaturen du velger å dusje i, for mens en varmere dusj i kalde temperaturer kan kjennes fint og avslappende ut, kan det varme vannet være med på å tørke ut huden og fjerne naturlige oljer. For å beskytte huden din, er det viktig å justere på temperaturen i dusjen din. Samtidig er det viktig å unngå bruken av sterke såper med mye parfyme for å unngå videre uttørking av huden. Etter en dusj, kan du klappe huden tørr, etterfulgt av en rik fuktighetskrem eller en olje for å holde på fuktigheten.

Noen av våre favorittprodukter for høsten

Haruharu WONDER Black Rice Hyaluronic Essence inneholder fermentert svart risekstrakt, hyaluronsyre og bambus. Essensen inneholder rikelig med antioksidanter som fukter huden, jevner pigmenter og stimulerer til cellefornyelse. 

MEDI-PEEL Collagen Super10 Sleeping Cream er en nattkrem som minsker og behandler for tidlig aldrin. Kremen motvirker ujevn pigmentering og bidrar til forsterker hudbarrieren. 

COSRX The Hyaluronic Acid 3 Serum gir intens fuktighet og beskyttelse, det inneholder hyaluronsyre, aminosyrer og ceramider for en styrket hudbarriere og økt elastisitet.

HaruHaru Wonder Black Rice Hyaluronic Anti-Wrinkle Serum er rik på antioksidanter og høykonsentrert hyaluronsyre. Serumet inneholder også svart risekstrakt, som stimulerer til cellefornyelse og beskytter mot frie radikaler.

Haruharu Wonder Black Rice 10 Hyaluronic Cream (Unscented) er en vegansk ansiktskrem som inneholder 95% naturlige ingredienser. Kremen en er beriket med 10,000 ppm koreansk svart risekstrakt og hyaluronsyre, som gir intens fuktighet.

Mary & May Idebenone Blackberry intense cream er en anti-age krem med 63% Blackberry Complex Phytosphingosine og 5 ulike typer ceramider, som forbedrer og styrke hudens naturlige barriere og opprettholder fuktighetsnivået i huden. 

Barulab The Clean Vegan Hyaluron Mask er 100% vegansk sheet mask med Hyaluronsyre, som tilførsel masse fuktighet til huden. Fuktighet bindes i huden og holdet den spenstig og hydrert.

Etude 0.2 Therapy Air Mask Hyaluronic Acid er en hypoallergenisk sheet mask med fuktighetsgivende essens bestående av hyaluronsyre, lakris og grønn te. Masken gir huden en skikkelig fuktighetsboost, glød og spenst.

TOCOBO – Multi Ceramide Cream inneholder tre typer hyaluronsyre og fem typer ceramider - ingredienser som vil jobbe sammen for å gi huden intens næring og langvarig fuktighet. Inneholder også Squalene, beta-glukan og Panthenol.

Isntree Yam Root Vegan Milk Cream har 57% Andong yam rotekstrakt for dyp hydrering. I tillegg har den phyto mucin som styrker hudbarrieren, og fem ceramider som beskytter og fukter huden. Produktet er dyrevennlig og vegansk.

TIRTIR Ceramic Milk Ampoule er en vegansk ampoule, som inneholder ceramider, den virker reparerende på tørr og skadet hud. Ampoullen forbedrer hudens elastisitet og forsterker hudbarrieren. Passer for alle som ønsker umiddelbar glødog fukt.

Belif Aqua Bomb Hydrating Toner er en lett toner som gir  umiddelbar fuktighet og en sunn glød. Denne super-fuktighetsgivende vannbaserte toneren er formulert med natriumhyaluronat, beroligende kaprifolium og fuktighetsbevarende baobab.

Adresse
Øvre Rælingsveg 176, 2008 Fjerdingby
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business