Gå til innholdet

Serum og ampoule - hva er forskjellen?

Serum og ampoule - hva er forskjellen? 

I K-beauty verdenen er det et overveldende utvalg av produkter som lover glødende og sunn hud - oljerens, vannbasert rens, toner, serum, ampoule, sheet masks, fuktighetskrem - listen fortsetter. Men blant dette mangfoldet kan det være utfordrende å skille mellom ulike produkter og forstå deres spesifikke formål, fordeler og bruk. Et av de områdene hvor forvirringen ofte oppstår, er når det gjelder ampuller, eller ampoule, og serum. 

Ampuller og serum er to produkter som ofte forveksles, og det er ikke uten grunn. Begge er formulert for å gi huden en kraftig dose av aktive ingredienser, og begge lover å løse en rekke hudproblemer. Men selv om de deler noen likheter, er det viktige forskjeller mellom dem som det er verdt å kjenne til.

En ampulle er innen koreansk hudpleie et veldig kjent produkt, som kort foralt er en svært konsentrert serum som retter seg mot spesifikke hudproblemer. De er som små glassflasker med en magisk eliksir. Ampuller inneholder en potent blanding av aktive ingredienser som virker fantastisk for huden din.

Ampoule vs. Serum: De store forskjellene 

Selv om serum og ampuller deler noen likheter, er det nøkkelforskjeller mellom de to når det gjelder formel, styrke, bruk og emballasje.

Ampuller, med sine små, konsentrerte flasker, er kjent for sin høye konsentrasjon av aktive ingredienser. Disse kraftpakkene er utviklet for å gi intensiv behandling mot spesifikke hudproblemer, som dehydrering, pigmentering eller fine linjer og rynker.

På den andre siden har vi serum, lette og raskt absorberende væsker som også inneholder aktive ingredienser, men i en lavere konsentrasjon sammenlignet med ampuller. Disse er mer egnet for daglig bruk som en del av din vanlige hudpleierutine.

Styrke

På grunn av den høye konsentrasjonen av aktive ingredienser, blir ampuller for hud betraktet som betydelig mer potent enn serum. Deres formulering er spesielt utviklet for å levere en kraftig boost til din daglige hudpleierutine og tilby synlige resultater på kortere tid. Ampuller virker som en intensiv behandling, rettet mot spesifikke hudproblemer, og lover å gi en dramatisk forbedring på kort sikt.

På den annen side er serum mindre konsentrert sammenlignet med ampuller, men de tilbyr fortsatt en betydelig dose av aktive ingredienser. Deres formel er utformet for regelmessig, langvarig bruk for å opprettholde og forbedre hudens helse over tid. Serum fungerer som en pålitelig daglig støtte for å fremme generell hudhelse og kan bidra til å forhindre fremtidige hudproblemer ved jevn og kontinuerlig bruk.

Bruk

Ampuller blir vanligvis brukt som en kortvarig behandling eller for periodisk bruk, avhengig av hudens spesifikke behov. De kan brukes daglig eller ukentlig, avhengig av produktets instruksjoner og den individuelle hudens tilstand. Noen ampuller er designet for å bli brukt over en spesifikk tidsperiode, for eksempel en 7-dagers eller 14-dagers behandlingsperiode, for å oppnå maksimale resultater og deretter tilpasses med en annen type ampulle eller hudpleiebehandling. Ampuller kan brukes istedetfor serum eller i tillegg - avhengig av produktenes sammensetning og hva huden din trenger. Den brukes etter rens, toner og eventuelt essens, men før fuktighetskrem og solkrem. Alltid påfør hudpleie i rekkefølgen fra lettest / tynneste til tykkest.

På den andre siden er serum ment å brukes daglig som en integrert del av en daglig hudpleierutine. De påføres vanligvis etter rensing og toning, men før fuktighetskrem. Serum kan brukes alene eller i kombinasjon med andre hudpleieprodukter, for eksempel ampuller eller kremer, for å skape en skreddersydd hudpleierutine som passer til individuelle hudbehov. Ved å inkludere serum i din daglige rutine, kan du dra nytte av deres kontinuerlige virkning og støtte for å forbedre hudens tilstand over tid, og dermed oppnå en sunnere, mer strålende hud. 

Å forstå disse forskjellene kan hjelpe deg med å velge riktig produkt som passer best for dine individuelle hudbehov og ønsker.

Her gir vi deg våre anbefalinger for serumer og ampouler for ulike hudproblemer: 

Ampoule

For akne:

Madagascar Centella Ampoule er en lett ampoule som absorberer raskt inn i huden. Den inneholder 100% centella asiatica ekstrakt fra Madagascar, som behandler skadet hud, lindrer tørr og irritert og behandler akne-utsatt hud. I tillegg har den anti-age egenskaper.

COSRX Full fit Propolis Light Ampoule er et høykonsentrert serum med 83,25% propolis, kjent for sine antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaper, som også styrker hudbarrieren.

For linjer og rynker: 

MediPeel Peptide-Tox Bor Ampoule er en ampoule for deg som vil utsette aldringsprosessen ogønsker en veldig løftende effekt. Denne ampoulen vil jevne ut rynker og gi en oppstrammende effekt på hele ansiktet. Produktet vil normalisere vann og fett-balansen i huden, opprettholde det optimale fuktighetsnivået dypt i huden, samtidig som at den minsker tørrhet og flassende hud. 

Innisfree Black Tea Youth Enhancing Ampoule er en intensiv ampoule til din kveldsrutine, som er rik på antioksidanter, den inneholder Niacinamide, Squalane, Allantoin og Adenosin som gir deg intensiv anti-aging pleie som er perfekt for stresset og sliten hud etter en lang dag. Den gir deg en sunnere og friskere hud.

For elastisitet og anti-age:

Isntree TW-Real Bifida Ampoule inneholder probiotiske ingredienser, som gir maksoimal styrke, elastisitet og plump til huden.

For tørr/ dehydrert hud:

Blessed Moon Waterdrop Hyaluronic Ampoule inneholder hele 8 ulike typer hylauronsyre, som gir en intens og dyp hydrering av huden. Den er også beriket med eplemynteekstrakt, grønn te og timianekstrakt for nærende og beroligende effekt.

For irritert og matt hud:

Celimax Noni Energy Ampoule er beriket med 71,77% noni-ekstrakt. Noni inneholder over 200 næringsstoffer, mineraler  og vitaminer. Ampoulen inneholder også rosmarinolje, som virker beroligende og revitaliserende på tørr og matt hud og adenosin som hjelper med å redusere synligheten av rynker og linjer.

Serum

For akne: 

Beauty of Joseon Glow Serum er et perfekt valg for deg som som er utsatt for akne. Det inneholder 60 % propolis-ekstrakt som er antiseptisk og anti-inflammatorisk. Her får du et serum som lindrer og behandler kviser ved å tilføre næring til huden og øke cellefornyelsen. Lotusfrøekstrakt og niacinamid hjelper med å redusere arr etter akne og jevne hudtonen. 

For linjer og rynker: 

Isntree Hyper Retinol Ex 1.0 Serum er et kraftig retinolserum, som bidrar til å redusere synligheten rynker og fine linjer. Det inneholder i tillegg til 1% retunol også 5 typer peptider, 5 typer ceramider og TECA, som gir fastere og glattere hud. Serumet brukes på kvelden og det er viktig å anvende solkrem med SPF 50 på dagtid etter eventuell fuktighetskrem.

Bewants Phyto Collagen Eye Serum Stick inneholder fermentert kollagen, hyaluronsyre og 10% Phyto Collagen, og er et øyeserum som bidrar til fastere, jevnere hud. I tillegg inneholder den fuktighetsgivende bambus og er rik på antioksidanter. 

For tørr/ dehydrert hud:

Torriden Dive In Low Molecule Hyaluronic Acid Serum inneholder ingredienser som både styrker og tilfører masse fukt dypt i huden. 

COSRX The Hyaluronic Acid 3 Serum tilfører intens fuktighet og beskyttelse. Med ceramider, aminosyrer og  hyaluronsyre bidrar serumet til en styrket hudbarriere og økt elastisitet. 

TIRTIR SOS Serum er et prisvinnende serum, som er utviklet for å gjenopplive og gi næring til dehydrert hud, blant annet ved å styrke hudens naturlige fuktighetsbarriere. Serumet passer til alle hudtyper, men spesielt til dehydrert og akneutsatt hud.

For ujevn hudtone og pigmentering:

Cosrx The Vitamin C 23 Serum gir beskyttelse, en jevnere hudtone og struktur samt motvirker aldringstegn. Dette vitamin C serum består av Vitamin C og Vitamin E, en kombinasjon som virker fantastisk sammen. Med hele 23% askorbinsyre og andre fuktighetgivende og pleiende ingredienser som lakrisrotekstrakt, hyaluronsyre, squalane og niacinamide får huden den ultimate beskyttelsen.

Purito SEOUL Pure Vitamin C Serum inneholder både Vitamin C og hyaluronsyre. Serumet fungerer over tid for å lysne opp og minimere synligheten av linjer og hyperpigmentering.

 

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business