Gå til innholdet

Retinal

Retinal

Hva er Retinal?

Retinal -også kalt retinaldehyd - er en form for vitamin A, og derfor et medlem av retinoidfamilien. Og alle med et bredt spekter av ønskelige resultater: færre linjer og rynker, falmende pigmentering, fethet, sunn og strålende hud ut. Den mest kjente varianten i retinoid-familien er retinol, som er hele vitamin A-molekylet – alle andre retinoider er enten fragmenter av vitamin A, eller forbindelser (vitamin A podet til noe annet).

Den aktive delen av ingrediensen - den biten som gjør all jobben - i retinol og andre retinoider er retinoic acid. Dette regnes som en medisin som bare leger kan skrive ut som en krem, vanligvis under handelsnavnet Tretinoin eller Retin-A. Det er den mest potente av retinoider og støttes av flere tiår med klinisk forskning.

Hvordan fungerer retinal i huden?

Som andre retinoider er retinal en "cellekommuniserende ingrediens" som hjelper huden med å gjenopprette de optimale, ungdommelige egenskapene. I praksis betyr dette at det øker hastigheten der huden regenereres og gamle celler faller av, og bringer friske, glødende celler til overflaten raskere. Som et resultat ‘plumper’ ut rynkene, pigmentflekker blir lysere, og gir den den gløden retinoider er kjent for. Oljeproduksjonen i huden blir også normalisert, noe som betyr mindre fete T-soner.

Retinal en relativt ny kosmetisk retinoid som i noen studier ser ut til å være like effektiv som medisinen retinoic acid – men uten irritasjon og flassing som er nesten uunngåelig med sistnevnte, spesielt når du begynnelsen når du starter opp med bruken. Hva mer kan man ønske seg av en aktiv ingrediens? Alle godsakene,  og det nesten uten alle bivirkningene som følger med?

Hvis det er så fantastisk, hvorfor er det ikke flere retinalprodukter?

Fordi retinal fortsatt er en veldig dyr ingrediens, som påvirker merkenes fortjenestemarginer, og fordi det er vanskeligere å jobbe med. Det kommer med mange utfordringer, som krever ikke bare innkapslingsteknologi, men også et sofistikert leveringssystem for at huden skal kunne dra nytte av virkestoffene. Det er derfor ikke alle retinalprodukter som vil være like effektive. Men én ting er rimelig sikkert; og det er at vi vil se mer til stjerneingrediensen retinal i nye produkter fremover.

 Det mest populære retinal-produktet vi har inne idag er Beauty of Joseon sin Revive Eye Serum Ginseng + Retinal

Beauty of Joseon Revive Eye Serum Ginseng + Retinal 30ml

 

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business