Gå til innholdet

Pigmentflekker: Hva er de og hvordan blir vi kvitt dem?

Pigmentflekker: Hva er de og hvordan blir vi kvitt dem?

Pigmentflekker er en reaksjon som mange av oss kan få i huden, og faktisk vil de aller fleste av oss oppleve å få de på et eller annet tidspunkt i løpet av livet vårt. Kort forklart, så er pigmentflekker enten en oppsamling eller mangel på pigmentcellene som heter melanocytter. Mens de fleste av oss har inntrykk av at dette er noe som kun skjer etter for mye eksponering for solen, er ikke det nødvendigvis tilfellet for alle.

Mens det stemmer at det ofte er nettopp eksponering for solen som akn føre til hyperpigmentering, kan det også være andre faktorer som spiller inn. Både hormoner, kjemiske stoffer og inflammasjon i huden kan føre til pigmentflekker, noe som er grunnen til at mange opplever å få disse flekkene ved bruk av hormonell prevensjon, ved bruk av ulike medisiner eller graviditet. På denne siden skal vi se nærmere på ulike typer pigmentflekker, hvordan du kan unngå de og hvordan du kan bli kvitt dem.

Årsaker til hyperpigmentering:

  • Overeksponering for solen
  • Hormonelle forandringer under graviditet
  • Ikke god nok beskyttelse fra SPF
  • Hormonelle forandringer grunnet medisiner
  • Akne eller skader på huden som ikke har leget korrekt

Hvordan behandle pigmentflekker

Hvis du først har fått pigmentflekker i huden, er du sannsynligvis interessert i å få vite hvordan du effektivt kan bli kvitt dem igjen. Den kjedelige sannheten er at behandlingen av pigmentflekker kan være en lang og kjedelig prosess, så her gjelder det å ha tålmodigheten på plass.

Når det kommer til å behandle eksisterende pigmentflekker, er det snakk om å fokusere på lysnende behandlinger, og bruken av eksfolierende ingredienser som er nøkkelen til å effektivt falme og fjerne pigmentflekker fra huden. Når det kommer til å finne produkter som inneholder aktive ingredienser, gjelder det å se etter vitamin C, lakrisrot, kaolin, kojisyre og sitrus.

Ingredienser du bør se etter i K-beauty produkter for å behandle hyperpigmentering:

  • Niacinamide
  • Ascorbic Acid – populæ og effektiv
  • Magnesium Ascorbyl Phosphate – hydrerende og stabil vitamin C
  • Calcium Ascorbate – ofte kalt Ester C
  • Mandelic Acid
  • Sodium Ascorbyl Phosphate – vitamin C egnet til sensitiv hud
  • Azelaic Acid
  • Ascorbyl Palmitate – ikke-irriterende og stabil vitamin C

For å hjelpe deg på vei har vi funnet frem noen av våre egne favorittprodukter som vil ha en god effekt på eksisterende pigmentflekker, i tillegg til å forhindre dannelsen av nye flekker.

Some By Mi – Yuja Niacin Dark Spot Correcting Stick: En praktisk stift som er enkel å ha med seg i vesken for å fylle på i løpet av dagen. Den er formulert ned yuja ekstrakt og niacinamide, i tillegg til vitamin C og åtte ulike vitaminer rike på antioksidanter.

Medi-Peel – Melanon X Cream: Her får du en fuktighetskrem med en lysnende effekt, som enkelt kan påføres lokalt på hyperpigmentering og på større områder. Denne vil lysne og jevne ut hudtonen, perfekt for pigmentflekker, akne arr og solskader.

Jumiso – All Day Vitamin Glow Boost Facial Toner: En toner som vil gi huden din en fantastisk glød takket være ingrediensen vitamin C, som er kombinert med tranexamin og niacinamide. Oppnå en jevnere hudtone og minsk synligheten av dine pigmentflekker.

Finnes det flere ulike typer pigmentflekker?

Pigmentflekker kan hovedsakelig deles opp i to ulike kategorier, og vil ha to helt forskjellige resultater på hvordan huden din reagerer og viser seg.

  • Hyperpigmentering – Dette er kanskje den kategorien som folk flest forbinder med det som omtales som pigmentflekker. Huden vil ofte flekkvis bli mørkere i enkelt områder, noe som skjer på grunn av en oppsamling av melanin, stoffet som gjør at vi produserer farge i huden vår. Hvordan den utvikler seg vil variere mye fra person til person og vil kunne være på et stor område, eller vises som mindre flekker over enkelte områder, både i ansikt og på kroppen.
  • Hypopigmentering – Denne varianten av pigmentflekker vil vise seg på huden på den komplett motsatte måten av det hyperpigmentering gjør. Her vil huden få lyse flekker som utvikler sëg på grunn av mangel på melanin i huden. Dette vil på samme måte som hyperpigmentering kunne skje over større områder på ett sted, eller mindre flekker.

Den beste hudpleie rutinen for pigmentflekker

Opplever du at huden din har pigmentflekker? Dette er spesielt vanlig å se mer av etter sommeren, da solen gjerne får frem flekkene enda mer under sommermånedene. Heldigvis er det også nettopp etter sommeren, i løpet av høsten og våren at det er best å behandle denne hudtilstanden for best resultater. Da har du anledning til å bruke produkter som inneholder ulike syrer, og sterkere ingredienser uten å bekymre deg for økt sensitivitet i solen.

Vi har satt sammen den ultimate hudpleierutinen å følge for å kvitte deg med dine pigmentflekker på en effektiv, men likevel trygg måte.

1. Begynn med en mild eksfolierende rens: Unngå de grove skrubbene med korn i seg, for når det kommer til hud med pigmentflekker, er det bedre å gå for en lett skummende rens som inneholder en av ingrediensene vi har nevnt ovenfor. Eventuelt en som inneholder melkesyre, som er en ingrediens som hydrerer i tillegg til å eksfoliere.

2. Lysne og beskytt med vitamin C: Gå inn med en potent serum som inneholder vitamin C. Dette vil ikke bare ha en beskyttende effekt mot skadelige UV-stråler, men vil kunne hjelpe å lysne og å falme eksisterende pigmentering på huden.

3. Gi huden en vitamin B boost: En toner, et serum eller en rens som inneholder vitamin B vil ha en fantastisk effekt på hudtonen din og samtidig øke kollagenproduksjonen i huden. Vitamin B er en ingrediens som virkelig er undervurdert når det kommer til behandlingen av pigmentering, da den gir hydrering i tillegg til å redusere rødhet.

4. Økt fuktighet: Følg opp rens, toner og serum med en lett fuktighetskrem som ikke tilstopper porene dine. Se gjerne etter en fuktighetskrem som inneholder noen av de nevnte ingrediensene som har god effekt på pigmentflekker.

5. Dobbelt opp med SPF: Avslutt rutinen på dagtid med en god SPF, UV-stråler er noe av det som kan ha en skadelig effekt på huden din. En god dose med solkrem vil gi huden din den beskyttelsen den trenger for å unngå videre skader og utvikling av pigmentflekker.

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business