Gå til innholdet

Niacinamide

Fokus på ingredienser – Niacinamide

 

Det finnes utallelige ingredienser som brukes i ulike hudpleieprodukter der ute, noen ganger kan det nesten virke som om det dukker opp nye daglig. En av de fantastiske og utrolig populære ingrediensene som er å se i en rekke ulike produkter innen K-Beauty er Niacinamide. Dette er en fantastisk ingrediens som har mange egenskaper og det er denne ingrediensen vi skal se nærmere på.

Niacinamide er enkelt forklart en form for vitamin B3 og er blant de mest populære ingrediensene du kan finne i K-Beauty hudpleieprodukter takket være dens mange egenskaper. Denne ingrediensen kan både brukes for å behandle akne, tidlig aldringstegn, hyperpigmentering, store porer og mye mer.

 

Hvem bør bruke Niacinamide?

 

Som du ser ovenfor, er Niacinamide en ingrediens som fungerer bra for en rekke ulike hudtyper, alder og hudproblemer. Derfor har dette blitt til en ingrediens som folk flest ønsker å se etter i dere hudprodukter. Dersom du kjenner deg igjen i noen av følgende problemer, vil du elske Niacinamide:

Akne – Niacinamide er en ikke-irriterende ingrediens og har anti-inflammtoriske egenskaper. Den hjelper å regulere hudens sebumproduksjon og roer ned irritert hud. Derfor er den perfekt for de som sliter med fet hud og/eller akne.

Aldrende hud – En annen fantastisk egenskap du finner i Niacinamide er evnen den har til å øke hudens kollagen-produksjon. Den vil sørge for at huden raskere gjenoppbygger og skaper kollagen og elastin i huden din, noe som gjør den til en populær ingrediens i anti-aldrende produkter.

Svekket hudbarriere – Vidunderingrediensen Niacinamide vil øke produksjonen av ceramider, disse er utrolig viktige for å kunne støtte hudens naturlige beskyttelsesbarriere. Den er også med på å minske tap av vanninnholdet i huden og over tid vil den også hjelpe å redusere rødhet, flekket hud og sensitivitet.

Gusten hud – Niacinamide har evnen til å lysne opp og bringe liv tilbake til gusten og sliten hud ved å behandle pigmentering og samtidig gi en boost til hudens barriere.

Hyperpigmentering – Produkter som inneholder ingrediensen Niacinamide vil kunne redusere synligheten av ujevn pigmentering og rødhet. Dette gjøres ved at den roer ned produksjon av melanin i huden din.

 

Hvilken prosent av Niacinamide er mest effektiv?

 

Mange vil lure på hva slags prosent av Niacinamide en bør se etter i ulike produkter. Da dette vil avhenge av hva slags hudproblem du ønsker å behandle, andre ingredienser i produktene og hvilke andre produkter du bruker kan dette være alt mellom 2 og 10 %.

Bruker du produkter hvor innholdet av Niacinamide er under 2 %, vil dette være for lavt og du vil rett og slett ikke få gode nok resultater. Konsentrasjon av Niacinamide bør derimot heller ikke være for høy, da over 10 % vil kunne ende opp med å skape irritasjoner i huden, spesielt for de som har sensitiv hudtype.

Når du skal først begynne å bruke Niacinamide produkter, kan vi anbefale at du starter med serum som inneholder mellom 2 og 5 % Niacinamide. Så for tdu har brukt dine nye produkter en stund og huden din har fått tid til å justere seg, kan du gå opp til produkter med en konsentrasjon på opptil 10 %.

Et godt tips er å se gjennom hele ingredienslisten på alle dine hudpleieprodukter. Selv om Niacinamide ikke er hovedingrediensen i et produkt, kan den fortsatt finnes i formuleringen. For folk flest vil ett produkt med Niacinamide være mer enn  nok, mens flere vil kunne resultere i en irritert hud.

 

Vår favoritt Niacinamide produkter

COSRX Niacinamide 15 Serum 20ml

COSRX – Niacinamide 15 Serum: Et serum som bidrar til en jevn pigmentering, reduserer rødhet i huden og beskytter hudcellene dine mot ytre påkjenninger.

 Mary&May Niacinanide Vitamin C Brightening Mask

Mary & May - Niacinamide Vitamin C Brightening Mask – Her får du en eske med 30 sheet masker som vil behandle akne arr, lysne opp huden din og også behandle pigmentering.

 ACWELL Phyto Active Balancing Toner

ACWELL – Phyto Active Balancing Toner – En anti-aldrende toner som gir huden din en god dose med fuktighet, forbedrer hudens tone og øker elastisiteten i huden din.

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business