Gå til innholdet

Hvorfor koffein i hudpleie?

Koffein i hudpleie

Når vi hører ordet koffein, tenker de fleste av oss umiddelbart på den deilige aromaen av kaffe. En varm, rykende kopp om morgenen er en uunnværlig start på dagen for mange. Men visste du at koffein også har en imponerende rolle å spille i hudpleieverdenen?

Koffein har faktisk en rekke fordeler når det kommer til hudpleie, og det er dette vi skal utforske her.

Hva er koffein?

Koffein er kjent for å være en stimulant når det konsumeres gjennom mat og drikke, og forskning har avslørt at denne stimulerende effekten også gjelder når den brukes direkte på huden. Mens koffein uten tvil har fantastiske egenskaper som hudpleieingrediens, er det viktig å merke seg at den dessverre ikke kan erstatte en god natts søvn.

I løpet av de siste årene har produkter som inneholder koffein blitt stadig vanligere på markedet. Koffein har blitt en nøkkelingrediens i alt fra ansiktsmasker og øyekremer til hårprodukter og kroppspleie. Fra å redusere poser under øynene til å bekjempe cellulitter på kroppen, har koffein vist seg å være en allsidig og effektiv ingrediens. Det er derfor ikke overraskende at koffein har blitt en av de mest populære ingrediensene i dagens K-Beauty hudpleieprodukter.

 

Hvorfor koffein fortjener en plass i hudpleierutinen din

De fleste av oss vet allerede godt hvor mye en kopp kaffe på morgenen kan gjøre for både energi, produktivitet og humør, men koffein i hudpleien din kan også utgjøre en stor forskjell. Du vil raskt legge merke til at det er vanligst å se hudpleieprodukter med koffein som er beregnet til bruk under øynene, og det er med god grunn. Koffein som ingrediens kan nemlig hjelpe å trekke sammen blodårer, noe som gjør dem mindre synlige. Dette er det som vil være med på å redusere den blå-grå fargen rundt øynene.

 

Koffein har derimot også flere egenskaper og kan blant annet også hjelpe med å redusere hovenhet rundt øynene, etter for lite søvn, dehydrering eller litt for høyt alkoholinntak kvelden før. Denne allsidige ingrediensen er også rik på antioksidanter, som hjelper til med å beskytte huden mot skade forårsaket av frie radikaler. Dette bidrar til å forsinke utviklingen av fine linjer og rynker, og opprettholder hudens ungdommelige glød.

 
 

Raske fakta

Type ingrediens: Anti-inflammatorisk

Største fordeler: Reduserer rynker, lynser huden, forhindrer inflammasjon

Hvem passer det for: Generelt sett de som vil forebygge rynker og aldring

Hvor ofte brukes det: Vanligvis en gang daglig

Fungerer bra med: Vitamin C og ginseng

 

5 Fordeler med koffein på huden

 

1. Minsker poser og mørke ringer under øynene

I tillegg til at koffein har evnen til å trekke sammen blodårer, absorberer denne ingrediensen også vann, noe som gjør det til den ideelle ingrediensen når du ønsker å få vekk posene under øynene.

 

2. Strammer opp huden

Hudpleieprodukter som inneholder koffein, vil kunne gi deg en oppstrammet hud. Dette vil blant annet være synlig på porene dine da det vil få dem til å se mindre ut. I tillegg vil huden også generelt bli strammet opp når du bruker koffein i dine hudpleieprodukter.

 

3. Reduserer betennelse og rødhet

Overraskende nok for mange, vil koffein ha en beroligende effekt på rød og irritert hud. Her er det antioksidantene i koffeinen som jobber, de samme som også vil være med på å redusere aldring. Da koffein er en «vasoconstictor», sørger den også for å snevre inn blodkarene, noe som igjen vil minske rødhet og rødme i huden.

 

4. Glød og oppfrisket hud

Når du bruker koffein i hudpleieprodukter, vil den være med på å øke blodsirkulasjonen din. Dette gjør at huden din får mer glød og at den bringes til live igjen, perfekt spesielt på vintertid. Her vil for eksempel en ansiktsmaske eller sheet mask med koffein være et fantastisk produkt å bruke før du legger sminke for dagen.

 

5. Reparer solskader

Koffein er en ingrediens som er proppfull av antioksidanter, hvor jobben deres er å kjempe mot frie radikaler og dermed ha en beskyttende effekt på huden. Dermed vil produkter med koffein i seg forbedre cellefornyelsen din, styrke hudbarrieren og reparere solskader du har fått.

 

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business