Gå til innholdet

K-Beauty hudpleietrender du bør prøve i 2023

K-Beauty hudpleietrender du bør prøve i 2023

Et nytt år bringer alltid med seg nye muligheter. Noen vil fokusere på helse eller karriere mens andre vil fokusere på kjærlighetslivet eller huskjøp. Men hvordan er det hudpleierutinen din? Et nytt år gir deg også muligheten til å fokusere på sunn hud, og for å gjøre det er det viktig å være oppdatert på de nyeste produktene.

Hvert eneste år dukker det opp nye og spennende produkter, produkter som kan fullstendig forvandle hudpleierutinen slik du kjenner den i dag. Derfor har vi sett nærmere på nettopp hvilke hudpleietrender du bør holde utkikk etter i løpet av 2023. I 2022 så vi trender som fermenterte ingredienser, bruken av retinol produkter og slugging. Noen av disse fortsetter å være aktuelle inn i 2023, men det er også noen nyheter.

Hva blir de hotteste produktene i år?

Det er alltid utrolig spennende å følge med på nyheter som dukker opp innen den store verden av hudpleie. Nyhetene inkluderer produkter, ulike behandlinger og selvsagt også ingredienser som kommer mer i fokus.

De fleste av oss sitter med samme mål, nemlig å ha sunn og glødende hud. For det er ingenting som føles bedre enn det sunn hud kjennes ut som, eller hva? I løpet av 2023 regner vi med å se enda mer fremgang innen hudpleie-teknologi og forskning.

Allerede nå ser vi at eksisterende ingredienser som niacinamide, retinoider og vitamin C bare kommer til å fortsette å være populært ut i 2023. Dette kommer rett og slett av at det er godt dokumentert effekt på bruken av disse ingrediensene i hudpleie. I tillegg kan det se ut som det blir et enormt fokus på å bygge opp en sterk hudbarriere, hvor det da er produkter med fettsyrer og ceramider som kommer inn i bildet. 

Styrk din hudbarriere

Allerede i løpet av 2022, har vi blitt introdusert til produkter som inneholder ingredienser skapt for å bedre hudens barriere. Det er nemlig en sterk hud-barriere som er nøkkelen til en sunn og glødende hud. Med en sunn hudbarriere vil huden din ha evnen til å holde godt på fuktighet, samtidig som at den sørger for å holde skadelige bakterier og forurensing ute.

 Dersom du sliter med irritert hud, akne utbrudd, kløe eller tørre flekker, kommer dette sannsynligvis av en ødelagt hudbarriere. I løpet av 2023 vil vi se enda mer fokus på ta vare på hudens barriere, blant annet ved at uvennlige ingredienser som alkohol og benzoyl peroxide er fjernet fra formler.

 To av ingrediensene du kan notere deg for året 2023 inkluderer Ceramider og Niacinamide. Dette er to ingredienser som jobber ved å styrke den grunnleggende hud-barrieren. Lurer du på hva slags produkter du kan inkludere i hudpleierutinen din som inneholder disse to ingrediensene, kan vi anbefale følgende:

Lemon Niacinamide Glow Wash off Pack fra Mary and May er en leiremaske som renser dypt ned i huden og inneholder stjerneingredienser som Niacinamide og Gluconolactone som begge har en beskyttende effekt.

Mary & May Lemon Niacinamide glow wash off pack

Glow Serum Propolis + Niacinamide fra Beauty of Joseon er et serum med hele 60% propolis ekstrakt, en ingrediens som er anti-inflammatorisk og antiseptisk. I tillegg finner du Niacinamide som fokuserer på å bygge opp hudbarrieren.

Soon Jung 2xBarrier Intensive Cream fra Etude er en rik fuktighetskrem som styrker huden takket være ingredienser som Centella Asiatica, Panthenol og både solsikkefrøolje og sheasmør.

Effektiv hudpleie med multi-funksjonelle produkter

 For mange, kjennes det ofte ut som hverdagen bare blir travlere og travlere med årene. Da er det dessverre fort gjort å ty til snarveier når det kommer til ting som hudpleierutiner. Selv om det er enkelt å tenke at huden ikke kan ta skade av å hoppe over en komplett hudpleierutine her og der, viser forskning at hudens tilstand raskt påvirkes dersom den ikke får behandlingen den trenger.

Med en travlere hverdag er det derfor viktigere enn noensinne med produkter som har mer enn en funksjon og i 2023 kan vi forvente å se mer av dette. Det som gjerne beskrives som multi-produkter vil som regel ha flere aktive ingredienser i seg, ingredienser med ulike funksjoner så huden din får mer av det den trenger uten å behøve å bruke flere ulike produkter.

En annen klar fordel med multi-produkter er det at vi sparer miljøet. Ved å kunne kombinere funksjonen av flere ulike produkter i ett og samme produkt, kan du kjøpe færre produkter, noe som også resulterer i mindre emballasje og lavere kostnad, men en like effektiv hudpleierutine. Vi har selvsagt noen multi-funksjonelle produkter å anbefale hos oss.

All In One Mist fra HYGGEE er det perfekte eksemplet på et multi-funksjonelt produkt. Denne sprayen kan du bruke som en toner etter rens eller som en ansiktsspray for å freshe opp huden og sminken din i løpet av dagen.

Vegan Kombucha Tea Essence fra Dr. Ceuracle er et helt unikt produkt med flere ulike funksjoner. Dette produktet vil trekkes inn i huden som en toner, men er en slags hybrid av en essens og en ansiktskrem.

B-Glucan Enzyme Powder Wash fra Petitfee er et spennende produkt med flere bruksområder. Her får du rens og eksfoliering i ett og samme produkt. Den kommer i pulverform, gir næring til huden samtidig som den har anti-inflammatoriske egenskaper.

Vitamin C og Retinoider – Fortsatt trendy i 2023

Hvis vi skulle trukket ut to trender som virkelig har markert seg i løpet av 2022, måtte det nesten vært vitamin C og retinol. Det dukket opp hundrevis av ulike fantastiske produkter i løpet av 2022, hvor en av disse ingrediensene var i fokus og dette ser ikke ut til å endre seg med det første.

For selv om mange ingredienser ofte blir til en hype i en periode, før de sakte forsvinner igjen, er ikke dette tilfellet med verken vitamin C eller retinol. Faktisk er det videreutvikling av produkter som inneholder blant annet retinol vi har å se frem til i år. For retinol, i tillegg til vitamin C rett og slett er ingredienser som fungerer, vil vi fortsette å se disse fremover. Så du kan fortsette å holde utkikk etter nye og spennende produkter med disse stjerneingrediensene fremover.

Uansett om du foretrekker å tilføre bruken av retinoler inn i hudpleierutinen din i form av øyekrem, essens eller nattkrem kan du være sikker på at det vil gi god effekt. Vitamin C er også en ingrediens vi vil fortsette å se dukke opp i et stort utvalg av ulike typer produkter, inkludert rens, toner og dagkrem. Nedenfor har vi listet opp et par av våre egne favoritter. 

Revive Eye Serum Ginseng + Retinal fra Beauty of Joseon er et fantastisk serum til den sarte huden rundt øynene. Denne er formulert med retinol liposom, som både forbedrer elastisitet og øker hydrering.

Vitamin C + Bifida Lotion fra Mary & May er en lett fuktighetskrem som likevel er utrolig rik på pleie og fuktighetsgivende ingredienser. Her finner du både Niacinamide, Shesmør og selvsagt vitamin C med evnen til å forebygge fine linjer og å booste hudens kollagenproduksjon.

The Vitamin C 23 Serum fra COSRX er et serum med mye kraft. Denne inneholder hele 23% askorbinsyre og vitamin E, to sterke antioksidanter som gir beskyttelse, en jevnere hudtone og bedre struktur på huden.

En sunn bakterieflora = En sunn hud

Selv om dette riktignok ikke er noe nyheter, har vi stor tro på at vi kommer til å se langt mer av produkter som inneholder prebiotika og probiotika. Dette er to ingredienser som nylig har blitt forsket på mer, og resultatene viser at de fremmer en sunn hudbarriere når de er å finne i hudpleieprodukter. 

Både prebiotika og probiotika skal ha evnen til å skape balanse i hudens mikrobiom, samtidig som at de vil holde infeksjoner og ulike hudtilstander som eksem unna. Dette er en del av verden innen hudpleie som vokser utrolig raskt og er stadig under utvikling. Postbiotika kan også hjelpe med hudens pH balanse.

Neogen sin Probiotics Relief Mask er en sheet mask med probiotika som vil hjelpe å styrke hudbarrieren din. Dette regulerer oljeproduksjon i huden, bevarer fuktighet og roer samtidig ned inflammtoriske tilstander.

Bifida Biome Essence fra Tocobo er en fantastisk essens som inneholder hele tre ulike probiotika. Dette produktet roer ned huden din, har en revitaliserende effekt og styrker hudens naturlige barriere.

HaruHaru Wonder Honey Green Brilliant Cream er en reparerende og lysnende fuktighetskrem formulert med fermentert Grønn te og honning. Probiotika Lactobacillus ferment beskytter og gir næring mens Natural Liposome™ Technolog fører aktive ingredienser dypere ned i huden.

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business