Gå til innholdet

Hvordan pleie huden din i høst?

Overgangen fra sommer til høst i hudpleien din

Nå som vi sakte men sikkert har gått over fra sommerdager, med mer tid ute i solen og på stranden til kjøligere dager, er det på tide å ta en titt på hudpleierutinen sin. Mens vi veldig enkelt går fra bruken av sommerkjoler og t-skjorter til å dra frem skinnjakken og favorittjeansen, er det mange som glemmer at hudpleien også trenger en overgang mellom disse to årstidene. For som mange av oss, er det ikke sikkert at huden din er like fornøyd med forandringene i været.

Vi er riktignok ikke i full vintermodus enda, og kan vente litt til med å ta frem den tunge fuktighetskremen, men det er aldri for tidlig til å begynne å forberede deg før alle de varme dagene er helt over for i år. Det er fortsatt sol og varme å finne, og høsten er en overgangsperiode hvor du sakte kan begynne å bytte ut noen av produktene i hudpleierutinen din. Noen vil kanskje justere antall produkter de bruker i hudpleierutinen sin og velge å legge til et par steg. Det kan riktignok være en justering for noen, men om man ønsker å ta vare på den sunne gløden vi alle jakter på, er det viktig å bruke de riktig produktene på riktig tidspunkt. Så vil huden din holde seg sunn og fresh gjennom hele høsten, og samtidig være klar for de enda kaldere vintermånedene når den tiden kommer.

Overgangen fra sommeren til høsten i hudpleierutinen din behøver ikke å være problematisk, og på denne siden skal vi gå gjennom noen av våre beste tips for å gjøre det så enkelt som mulig.

Begynn å tilsett mer fukt – men vent med de tyngste kremene

Gjennom hele sommeren, har nok den lette fuktighetskremen din gjort underverker for huden din. Den har sørget for at du ikke har fått kviseutbrudd og samtidig holdt huden din fri fra overflødig sebumproduksjon selv når du har tilbragt mange timer i solen. Dessverre vil ikke disse lette fuktighetskremene vært nok så fort temperaturen ute begynner å synke, det er kald vind og generelt mer ustabilitet og kulde i været. Høsten vil kanskje være tiden å allerede bytte ut den fuktighetskremen som har vært din bestevenn i løpet av hele sommeren.

En som har oppholdt seg i spesielt varme strøk, eller har en tendens til å svette mye i løpet av sommeren, har kanskje brukt en gel-basert fuktighetskrem i løpet av sommeren. Nå som det har blitt kjøligere ute og vi ikke svetter like mye, vil du raskt begynne å kjenne at huden ikke er like fornøyd med valg av fuktighetskrem. Å gå rett til en tung fuktighetskrem kan kanskje virke avskrekkende for noen, men med utvalget av ulike formler som finnes, vil det ikke være noe problem å finne en som vil gi huden din den fuktigheten den trenger.

Det er utrolig viktig å holde huden hydrert for å hindre at huden din går i full panikkmodus, her snakker vi uønskede kviseutbrudd, fet hud, tørrhet og alle de andre tingene ingen av oss vil ha. Vi har plukket ut et par fuktighskremer som vil hydrere og virke beroligende på huden din, uten å tilstoppe porene eller kjennes tung ut på huden. En velbalansert og hydrert hud er grunnlaget for en enkel overgang mellom to årstider.

Purito – Deep Sea Pure Water Cream: En fuktighetskrem som er formulert med naturlige ingredienser og som vil gi huden din intens fuktighet. Kremen inneholder 60% deep sea water, panthenol og ulike marine ingredienser som sjøgress ekstrakt og grønn kaviar. Den holder huden hydrert gjennom hele dagen uten å tilstoppe porene.

Pyungkang Yul – Intensive Repair Cream: Denne fuktighetskremen er verken tung eller oppleves som klissete, og vil absorberes raskt inn i huden din. Den inneholder ceramider, peptider og botaniske ingredienser som sørger for dyptvirkende hydrering og vil samtidig ha en næringsgivende effekt. Kremen vil også forsterke hudens barriere.

Isntree – Hyaluronic Acid Moist Cream: Fuktighetskremen fra Isntree er formulert med 5 ulike typer hyaluronsyre, inneholder naturlige planteoljer og ceramider som alle vil virke næringsgivende og holde huden hydrert. Kremen inneholder også grønn te ekstrakt som vil ha en beroligende effekt, i tillegg til å være full av antioksidanter.

Legg til flere fuktighetsgivende produkter

Dersom du sitter igjen med følelsen av at huden din fortsatt behøver litt ekstra rehydrering, kan det være en god ide å legge til en ansiktsolje i hudpleierutinen din. Ansiktsoljer kan brukes alene som en fuktighetsgiver, eller blande den inn med fuktighetskremen din for en ekstra boost. Ved å bare tilsette 2 eller 3 dråper i ansiktskremen din, vil du raskt se en forbedring i huden din.

Her kan du også legge til enda flere produkter inn i hudpleierutinen din for å virkelig gi huden din den boosten den behøver. Ved å ta i bruk en fuktighetsgivende essens, ampoule, serum eller emulsjon, vil du ved å tilføre et ekstra steg, gi langtidsvarende fukt til huden din. Dette er produkter som er lette og som absorberes raskt inn i huden og vil ofte være tilpasset ulike hudtyper eller hudproblemer. Dermed er det bare å velge det produktet som passer best for deg, enten det er for å lysne pigmentflekker, minske synligheten av fine linjer eller behandle akne.

Vi har plukket ut noen oljer, serum, essens og andre produkter og listet opp nedenfor.

Rovectin – Skin Essentials Aqua Activating Serum: Et serum som passer til en mer voksen hud, som ønsker å oppnå en mer spenstig og jevn hudoverflate. Serumet inneholder peptider, niacinamide, trehalose og hyaluronsyre som sammen sørger for å etterlate deg med en revitalisert hud og samtidig roe ned irritert og tørr hud.

COSRX – Hyaluronic Acid Hydra Power Essence: Denne essensen er rik på hyaluronsyre som vil sørge for å gi huden din en fuktighetsboost umiddelbart. Den har også en styrkende effekt på hudens barriere, kjennes lett ut på huden og vil redusere synligheten av fine linjer og rynker. Passer godt til alle hudtyper, også sensitiv hud.

Purito – Plainet Squalane Oil 100: Ansiktsoljen fra Purito kjennes lett ut på huden og er laget av 100% squalane og kan brukes på både ansikts, kropp og hår. Den vil gi intens fukt og næring, og kan brukes av alle hudtyper inkludert tørr og dehydrert hud. Cellefornyelsen stimuleres, rødhet og irritasjoner reduseres og den virker anti-inflammatorisk.

Bytt ut toneren din og kutt ned på eksfoliering

En god toner er noe du alltid bør ha på plass i hudpleierutinen din, hele året rundt, men funksjonen toneren har bør varieres ut fra årstid. På sommeren er det mange som velger å bruke en toner med en rensende effekt for å sørger for at porene holder seg rene og klare når du svetter mer og huden produserer mer olje. Så fort vi begynner å gå inn i de kaldere månedene, vil en hydrerende toner ofte kunne være et bedre valg for de fleste av oss.

Noen velger også å gå for en kremete toner, hvor denne typen toner vil ha en melkete tekstur sammenlignet med den vannete teksturen vi er vant til å se i de fleste andre tonere. Disse tonerne kan ofte ha en mer næringsgivende og beroligende effekt på huden, og vil passe spesielt godt for de med en sensitiv hud, eller en hud som kjennes irritert og tørr ut.

Samtidig som du bytter ut toneren din for høsten, er det på tide å trappe ned på et annet steg i hudpleierutinen din, nemlig eksfoliering. Vi vet alle godt at jevnlig eksfoliering er nøkkelen til klar, smidig og fresh hud, men i løpet av høsten vil huden være mer utsatt for å bli over-eksfoliert. Dette kommer rett og slett av at huden din allerede vil være utsatt for et tøffere miljø som vil gå utover hudens barriere og dermed gjøre huden din mer mottakelig for irritasjoner. Vær derfor på ekstra utkikk når det kommer til å se etter tegn på over-eksfoliering og irritasjoner i huden din. For hver gang du eksfolierer, bør du også sørge for at følge opp med beroligende produkter.

I'm From – Rice Toner: En toner som er formulert med 77.78% Goami risekstrakt som virker hydrerende i tillegg til å freshe opp gusten og tørr hud. Toneren har en lett eksfolierende effekt, tilfører rikelig med fuktighet og vil virke balanserende. Fjerner urenheter og overflødige oljer fra huden og etterlater en smidigere, mykere hud.

iUNIK – Lime Moisture Mild Peeling Gel: Dette er en mild og fuktighetsgivende peeling gel som vil gjerne urenheter og døde hudceller effektivt men skånsomt. Med en hypoallergenisk formel og beriket med lime-, drue-, eple-, appelsin- og sitronekstrakter som alle er rike på AHA. Reduserer linjer, akne og pigmentforstyrrelser.

Haru Haru – Black Rice Hyaluronic Toner: Toneren inneholder fermentert svart ris og bambus ekstrakt som vil gi en boost av antioksidanter og næring for å beskytte huden. Produktet vil også øke fuktighetsnivået i huden din, stimulere hudens egen cellefornyelse og etterlate deg med en ny glød.

Legg til ekstra steg i hudpleierutinen

En hudpleierutine kan være så mangt, og mens en K-Beauty hudpleierutine består av opptil 12 steg, er det riktignok ikke alle som alltid følger denne. Likevel, når vi beveger oss inn i kaldere perioder, er det en god ide å utvide hudpleierutinen din med flere steg. Hovedfokuset i kaldere måneder vil være å gi huden nok fuktighet, styrke hudbarrieren og holde huden fri for irritasjoner. Dette kan du gjøre ved å legge til ulike produkter og ingredienser i hudpleierutinen.

Her må vi blant annet ikke glemme viktigheten av en god øyekrem. De fine linjene rundt øynene våre er noe vi alle prøver å unngå så lenge vi kan, og den sarte og tynne huden rundt øynene trenger litt ekstra pleie inniblant også. Fra å strekke på huden for å oppnå den optimale eyelineren, eller når du gnir litt ekstra for å fjerne vannfast mascara, vil huden der gå gjennom mye. Så husk på å gi den litt ekstra kjærlighet i ny og ne.

Et ekstra steg som har blitt mer og mer populær takket være K-Beauty, er sheet masks. Mens vi i løpet av sommeren gjerne går for en sheet mask som er utviklet for å behandle akne eller ha en oppstrammende effekt på huden, vil det være en god ide å gå over til de mer fuktighetsgivende sheet masks nå. Samtidig kan vi anbefale å investere litt i en god sovemaske eller nattmaske. Den vil gi deg mest mulig ut av søvnen din mens huden din jobber, og du vil kunne våkne med glødende, rehydrert hud. Ved å bruke en sovemaske et par ganger i uken som det siste steget i hudpleierutinen din på kvelden, vil du raskt se resultater.

Heimish – Marine Care Eye Cream: En rik øyekrem med reparerende og hydrerende egenskaper. Den vil minske synligheten av fine linjer og runker, lysne opp mørke ringer rundt øynene og lindre poser under øynene. Formulert med fermentert sjøgress ekstrakt og mineralrikt sjøvann samt peptider som vil beskytte hudens barriere.

Round Lab – Birch Juice Moisturizing Mask: Denne sheet masken vil gi intens fukt til huden og inneholder ingredienser som hyaluronsyre og bjørkesaft som har anti-inflammatoriske egenskaper, virker rensende og hydrerende. Masken har en nedkjølende effekt, forbedrer sirkulasjon i huden og fjerner hovedhet.

COSRX – Full Fit Propolis Honey Overnight Mask: En næringsgivende 3 i 1 ansiktsmaske som er formulert med 87% propolis ekstrakt. Masken vil gjenopprette fuktigheten i huden for en mykgjørende og lysnende effekt, samt virke anti-bakteriell, styrkende og regenererende.

Ikke dropp SPF

Mange er litt for raske til å droppe SPF så fort vi ikke oppholder oss i solen time etter time. Mens det kan stemme at det er viktigere å påføre mer solkrem oftere i løpet av sommermånedene, er det anbefalt av hudleger og kosmetologer verden rundt å bruke SPF hele året. Til og med når solen gjemmer seg bak skyene, behøver huden vår beskyttelse fra UV-stråler. Du kan velge å gå for en lettere solbeskyttelse til kaldere måneder, men det er viktig å aldri droppe SPF som bør være det siste steget i hudpleierutinen din på morgenen.

Vil du gi huden din en ekstra liten boost, og også sørge for at din utvalgte SPF får enda bedre effekt, kan du velge å legge til vitamin C i hudpleierutinen din. Vitamin C vil hjelpe å reparere alle solskader du kan ha fått i løpet av sommeren, som ujevn hudtone og pigmentflekker. Ved å tilsette hudpleierprodukter som er rike på vitamin C vil du behandle fine linjer og rynker, forbedre hudtonen din og beskytte mot frie radikaler.

Bonajour – Green Multi-Vitamin Vital Nutrition Cream: En hudkrem formulert med alle essensielle vitaminer, og vil lysne opp huden, minske pigmentering og gi masse næring til huden. Du finner vitamin B, C og E, samt antioksidanter og niacinamide som stimulerer produksjon av kollagen og øker UV-beskyttelse.

Neogen – Dermalogy – Real Vita C Serum: Serumet fra Neogen er rik på antioksidanter og er beriket med niacinamide og vitamin C i tillegg til ekstrakter fra sitrusfrukter og vitamin E og B5. Serumet lysner ujevn pigmentering, reduserer rynker og hyperpigmentering og gir en fastere reviltalisert hud.

Goodal – Green Tangerine Vita C Dark Spot Stone Up Cream: Solkremen er formulert for å redusere mørke flekker og ujevn hudtone samtidig som den ha en oppfriskende effekt. Den har en SPF på 50+ PA++++, er formulert med vitamin C, grønn mandarin og niacinamide som beskytter huden.

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business