Gå til innholdet

Hjelp vinterhuden

Våre beste tips for å bekjempe tørr vinterhud

En ting som dessverre ofte følger med vinteren for mange av oss, er tørr og gusten hud. Her snakker vi gjerne både sprukne lepper, tørre hender og flassende hud. Det er bare starten for noen så fort en ser at temperaturen begynner å synke, og for folk flest er det gjerne huden i ansiktet det går verst utover. For i tillegg til at du kan begynne å se tørre flekker i ansiktet, kan du også se at huden har mistet den sunne gløden.

Så hvordan skal du klare å unngå tørr hud denne vinteren? Og hvordan kan du få gløden tilbake i ansiktet ditt? Vi forteller deg akkurat hva du bør gjøre denne vinteren for å ha den beste vinterhuden overhodet mulig.

Multivitaminer i din hudpleie

Du tar kanskje allerede noen vitamin-tilskudd, enten det er hele året eller spesielt på vinteren. Men har du noen gang tenkt på å tilføye vitaminer i hudpleierutinen din? Her er det spesielt en vitamin huden din vil elske på vinteren, og det er vitamin C. Dette er noe som fungerer som en multivitamin for huden din, essensielt daglig for å vedlikeholde en sunn og glødende hud.

Vårt tips til deg er COSRX sin The Vitamin C 23 Serum, et serum som inneholder vitamin C og E, samt fuktighetsgivende og pleiende ingredienser. Perfekt for deg som ønsker å få tilbake gløden på vinteren.

 

Dobbelt opp med fuktighetskrem

Det er mange trender innen hudpleie, også innen K-Beauty verden, som kommer og går, men noen viser seg å være langt mer enn bare en trend. En av dem er dobbel fuktighetskrem, som raskt ble ekstremt populært i løpet av året. Mens det er mange som velger å gå for en tykkere fuktighetskrem på vinteren, er det bedre å tilføre et ekstra lag med en lettvektig fuktighetskrem sammen med produktet du allerede bruker.

En tykk fuktighetskrem kan noen ganger ende opp med å tilstoppe porene dine, spesielt dersom du vanligvis har problemer med kviseutbrudd. Et ekstra lag med en lett fuktighetskrem vil unngå dette og gi huden din den fuktigheten den trenger. Etude House Soon Jung 2x Barrier Intensive Cream gir deg mye fuktighet uten å tilstoppe porene. Denne fuktighetskremen er mild og bygger opp hudbarrieren.

Mange føler likevel at deler av ansiktet er ekstra tørre eller irriterte, som f.eks kinnene. Vårt tips til deg her er å bruke en rikere krem nummer 2 på de tørreste områdene. Prøv Pyunkang yul Intensive Repair Cream som virker reparerende i tillegg til å gi huden din beskyttelse og mer glød.

Bytt til en oljebasert ansiktsrens

I løpet av våren, sommeren og høsten kan mange komme unna med en lettere ansiktsrens som er vannbasert. For å gi huden din en boost med fuktighet under vintermånedene, kan det derimot være en god ide å bytte ut din vanlige vannrens med en oljebasert rens.

K-Beauty på vinteren skal være litt mer intens enn hva den er på sommeren og som det første steget i hudpleierutinen din, gir du huden din en god start. Mange velger til og med å droppe dobbel-rens på vinteren for å unngå å tørke ut huden for mye.

 

Vår anbefaling her er Beauty of Joseon Ginseng Cleansing Oil, en lett oljerens som oppløser sminke, renser ned i porene og gir fuktighet til huden.

 

Velg en fuktighetsgivende essens eller ampoule 

Når det kommer til å få fuktighetsnivået i huden opp igjen og å holde den der, er det essenser og ampouler som gjelder. Dette er et kjent steg innen K-Beauty hudpleierutinen og et steg koreanske kvinner aldri hopper over. Begge disse produktene er høyt konsentrert og inneholder en høy prosent med aktive ingredienser. Dette gjør dem til effektive verktøy når du skal opprettholde en sunn og balansert hud også på vinteren.

Selv om det finnes hundrevis av ulike essenser og ampouler å velge mellom, er det lurt å velge en som fokuserer på rehydrering av huden. På vinteren er det produkter som gjenoppretter balansen i huden og gir god næring som sørger for å holde huden din fin.

Vi kan anbefale Etude sin Moistfull Collagen Essence som er næringsrik og gir intens pleie som varer.

 

Riktig hudpleie hele året rundt

Noe av det viktigste du kan gjøre for huden din hele året rundt, er å skape balanse. Dette gjør du ved å hele tiden tilpasse hudpleierutinen din med riktig produkter, avhengig av årstid og hva huden din trenger. Noen behøver mer fukt i huden på vinteren enn andre, på samme måte som at alle har ulike hudtyper.

Så dersom du føler at huden din er hydrert, behøver du kanskje ikke å gå for en dobbel fuktighetskrem. Om huden din fortsatt kjennes litt tørr og stram ut etter du er ferdig med hudpleierutinen din, kan du legge til et ekstra lag med fuktighetskrem. Uansett hva huden din trenger på vinteren vil våre tips og produkter listet opp ovenfor kunne hjelpe deg og huden din på god vei.

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business