Gå til innholdet

Fem vanlige hudpleiefeil som mange begår

Fem vanlige hudpleiefeil som mange begår

Har du endelig fått på plass den perfekte hudpleierutinen, men ser fortsatt ingen resultater? Eller kanskje du har kjøpt et produkt som alle anbefaler, men som bare har gitt deg flere utbrudd eller ikke holder det det lover? Problemene kan starte allerede ved rensingen av ansiktet ditt, og kanskje er det ikke selve produktet som er problemet, men hvordan du bruker det. Vi skal se nærmere på vanlige hudpleiefeil og hvordan du kan unngå dem for å forbedre huden din.

1. Overeksfolierer

Dette virker kanskje åpenbart for mange, men i jakten på perfekt hud, særlig under påvirkning av hudpleieinfluensere på nettet, glemmer vi ofte at huden vår trenger tid til å tilpasse seg og skånsom behandling. Vi ønsker å oppnå den perfekte "glasshuden" raskt, og derfor kaster vi oss over peeling, skrubbing og eksfolierende serumer. Huden trenger tid til å reparere seg selv, og for mye eksfoliering kan ødelegge hudens naturlige barriere, noe som øker risikoen for hudproblemer. For å beskytte huden, men samtidig fjerne døde hudceller effektivt, anbefales det å eksfoliere én til maks to ganger i uken, avhengig av hudens behov. Vi har selvfølgelig noen anbefalinger for å sikre at du bruker riktige, milde produkter.

2. Glemmer solkrem på halsen

Selv om solkrem i ansiktet er et absolutt must for å beskytte huden mot skadelige UV-stråler og for tidlig aldring, er det viktig å huske at det ikke bare er ansiktet som trenger beskyttelse. Huden på halsen er også svært utsatt for solskader, og den er ofte like mye eksponert som ansiktet, spesielt om sommeren når vi bruker lettere klær. Halsen har tynnere hud, noe som gjør den mer sårbar for UV-stråler og raskere aldring, som kan resultere i rynker, pigmentflekker og tap av elastisitet over tid. Å ignorere halsen når du påfører solkrem kan derfor føre til en merkbar forskjell i hudens utseende mellom ansikt og hals, noe som blir spesielt tydelig etter hvert som årene går. For å unngå dette, bør du gjøre det til en vane å forlenge solkremrutinen din til å inkludere halsen – og gjerne også brystområdet, som også ofte er eksponert. Det kan være lett å glemme halsen i den daglige rutinen, men med denne enkle justeringen kan du gi huden din en mer helhetlig beskyttelse.

3. Bruker håndkle i ansiktet

Å bruke et vanlig håndkle på ansiktet kan virke harmløst, men det kan faktisk gjøre mer skade enn du tror. Håndklær har en tendens til å samle bakterier, spesielt når de brukes flere ganger på fuktig hud, og dette kan forverre akne og andre hudproblemer. For å unngå å påføre huden din unødvendig stress, er det best å la ansiktet lufttørke etter rens eller bruke engangshåndklær som er hygieniske og skånsomme mot huden. Selv om det kan virke som et lite tiltak, kan det ha en betydelig innvirkning på hudens helse. Hvis du likevel foretrekker å bruke et vanlig håndkle, er det viktig å ha et dedikert håndkle kun for ansiktet og et annet for kroppen. Sørg for å vaske disse håndklærne ofte, helst etter hver bruk, for å minimere risikoen for bakterievekst og hudirritasjoner. Ved å ta disse enkle forholdsreglene, gir du huden din de beste forutsetningene for å holde seg ren, klar og sunn.

4. Inkonsekvent rutine

Har du prøvd alle anbefalte produkter og er frustrert over manglende resultater? Problemet kan være at du bruker for mange produkter eller bytter dem ut for ofte. Huden trenger tid til å venne seg til endringer og nye ingredienser. For mange nye produkter på én gang, eller å teste ulike prøver over kort tid, kan føre til utbrudd og irritasjon. For å unngå dette, analyser din hudtype og dens behov, og velg en rutine som du holder deg til over tid. Hvis du vil prøve noe nytt, introduser det sakte og ett produkt om gangen. Her er våre anbefalinger for skånsom hudpleie som vil minimere sjansen for irritasjon eller uønskede reaksjoner.

5. Bruker produktene i feil rekkefølge

Å påføre hudpleieprodukter i riktig rekkefølge er avgjørende for å oppnå best mulige resultater. Hvert produkt har en unik tekstur, konsistens og funksjon, og de trenger forskjellig tid for å absorberes av huden. Hvis produktene påføres i feil rekkefølge, risikerer du at de ikke trenger ordentlig inn i huden, noe som kan føre til at de ikke virker som de skal. Den optimale rekkefølgen er å starte med de tynneste og letteste produktene, som tonere og serum, og deretter bygge opp med tykkere kremer og oljer. På denne måten kan hvert produkt trenge inn i huden og virke effektivt, uten å bli blokkert av et tykkere lag. Dette sikrer at du får mest mulig ut av hvert trinn i hudpleierutinen din. Også når det gjelder dobbeltrens er det viktig å gjøre det i riktig rekkefølge: Start alltid med oljerens først. Den oljebaserte rensen løser opp fettløselige urenheter som sminke, solkrem og overflødig talg, samt forurensninger som har festet seg til huden i løpet av dagen. Når huden er ren for oljebaserte rester, påfører du en vannbasert rens, som kan være en skumrens, gel eller krem. Den vannbaserte rensen hjelper til med å fjerne eventuelle gjenværende rester av smuss og oljerensen, samtidig som den renser porene i dybden.

Adresse
Øvre Rælingsveg 176, 2008 Fjerdingby
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business