Gå til innholdet

Ceramider

Ceramider

Hva er Ceramider?

La oss snakke om Ceramider; hva de er og hvorfor de er viktig i den daglige hudpleien.

Ceramider er fettstoffer eller lipider funnet i hudceller. Disse fettstoffene utgjør mellom 30% til 50% av din ytre lag med hud (hudbarriere)

Hudbarrieren er den ytre overflaten av huden som består av hudceller, ceramider, og naturlige fuktighetsfaktorer og aminosyrer, som sammen skaper en effektiv barriere mot utvendige «farer» og samtidig beskytter huden mot fuktighetstap fra huden og ut i luften.

Huden din består naturlig av ceramider som er viktige elementer for å beholde hudens fuktighet og forhindre at bakterier kommer inn i kroppen din. Som med mye annet så vil ceramidnivåene i kroppen reduseres over tid, noe som svekker hudens evne til å virke som en beskyttende barriere og resulterer i at huden blir dehydrert og irritert.

Hva skjer når hudbarrieren svekkes?

Når hudbarrieren er svekket fordamper fuktigheten i huden for mye og for fort og fører til tap av fukt, elastisitet og tidlig aldring fordi enzymene som setter i gang fornyelses prosessene i huden svekkes. Eksemer, hudirritasjoner, grov hud og uren hud kan også oppstå.

Hva svekker hudbarrieren?

Det er mange faktorer som kan føre til svekket hudbarriere. Om du har vært for ivrig og utsatt huden for for ofte og for aggressiv peeling, og/eller har eksponert deg for sterk sol uten solbeskyttelse, kan huden din trenge å få en pause fra det ovennevnte samt at du bruker milde og pleiende produkter som hydrer OG som beskytter hudens ytre lag.

Andre faktorer kan være tørr luft, forurensing, stress, medisiner og ikke minst alder.

Hvordan bygge opp huden igjen

Bruk en mild rens på huden morgen og kveld. Påfør et godt fuktighetserum/barriere oppbyggende serum, etterfulgt av en god barriereoppbyggende krem. Husk solkrem om morgenen. All bruk av eksfoliering (både fysisk og kjemisk) må settes på vent til huden føles fuktig og myk igjen og hudbarrieren er sunn og frisk. Ceramide kan ta 1-3 mnd før synlig resultat dersom hudenbarrieren er svekket.

Prøv gjerne produkter med ceramider som kan være til hjelp i prosessen:

 

Pyunkang Yul Intensive Repair Cream – en rik krem og mild med Peptider,  Ceramider og retinol for intens fukt, gjenoppbygging og styrking av huden.

Mary & May Idebenone Blackberry Intense Cream er en fyldig og næringsgivende krem med hele 63% Blackberry Complex Phytosphingosine og hele 5 ulike typer Ceramider vil forbedre og styrke hudens naturlige barriere og booste evnen til å holde på fuktighetsnivået i huden din.

Cosrx Balancium Comfort Ceramide Cream – en tykkere fuktighetskrem som tilfører rikelig med fuktighet og næring samtidig som den danner en beskyttende barriere. Passer veldig godt til tørr og sensitiv hud.

 

For ekstra pleie i høstmørket og for å gi en skikkelig fuktighetsboost kan du også legge til Farmstay Ceramide Firming Facial Mask med superingrediensene Ceramider og hyaluronsyre. Etter mye kulde og væromslag samt tørr inneluft kan denne gi deg ekstra pleie og føre ekstra fukt og næring til huden. Husk å påføre en rik fuktigshetskrem etter masken for å lukke inn fukten ordentlig.

 

 

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business