Gå til innholdet

Akne – Hvordan unngå kviser og uren hud om sommeren

Sommerhud – Hvordan unngå kviser og uren hud

Det er nok mange som kan oppleve at huden i løpet av sommeren kan virke nesten litt hormonell. Huden kan være glatt og fin ene dag, og neste dag våkner du med fem nye kviser helt ut av det blå. Da er det greit å vite at det er du ikke alene om. Dessverre er det mange som opplever at huden bryter ut i løpet av sommermånedene, men flere sorte prikker i ansiktet, nye kviser og en irritert hud. Dette er med andre ord et vanlig problem å se hos mange, og det kan rett og slett komme av en rekke ulike grunner.

Selv de som har en klar og fin hud året rundt, kan ofte oppleve at huden slår seg vrang på sommeren, og da er det mange som lurer. Er det noe som kan unngås? Er det noe du selv har gjort for å at dette kan skje? Er det noe du bør unngå på sommeren for å unngå kviseutbrudd? Alt dette skal vi gå nærmere inn på i denne artikkelen og gi deg våre beste tips på hvordan du kan unngå kviser og uren hud i løpet av sommeren.

Ikke slurv med hudpleierutinen din i sommer

Med travle dager, fulle kalendere og mer sosiale sammenkomster i løpet av sommeren er det fort gjort å ende opp med å ta snarveier rundt hudpleierutinen sin. Noen velger å droppe et par steg i rutinen sin, andre bytter ute produkter og noen vil kanskje gå så langt som å droppe rutinen sin på slutten av dagen når kvelden har blitt litt lang. Dette er oppskriften på å få en reaksjon fra huden din, som gjerne resulterer i kviser.

I likhet med resten av året, er det minst like viktig å holde seg til en god hudpleierutine både morgen og kveld. På sommeren bruker vi også solkrem i ansiktet, kanskje oftere enn resten av året, og dette er det viktig å få renset bort ordentlig på slutten av dagen for å unngå tilstoppede porer.

Opplever du derfor at du får kviser på sommeren, sørg for at du ikke slurver med hudpleierutinen din verken morgen eller kveld. Dobbel rens, toner, serum og en god fuktighetskrem som ikke er for tung i varmen er viktig uansett hudtype. Et godt tips fra flere hudpleiere, er å rense huden i et helt minutt for å sørge for at du får fjernet alle restene fra dagen. Har du hatt på tyngre sminke en dag eller har påført solkrem mange ganger i løpet av dagen, er det også ekstra viktig med en dobbel rens. 

Tips til en god hudpleierutine på sommeren

Selv om du kanskje allerede har en god hudpleierutine på plass, kan det være en god ide å revurdere produktene du bruker i sommermånedene. Vi har satt sammen en hudpleierutine som gir deg en ide om hva slags produkter du bør se etter og hvilke steg som er utrolig viktig å ikke hoppe over.

I tillegg til hudpleierutinen vi har laget nedenfor, er det også andre steg du kan ta for å pleie huden din ekstra godt på sommeren. Bruk eksfolierende produkter et par ganger i uken, etterfulgt av ekstra fuktighet i form av en ansiktsmaske som inneholder hyaluronsyre. Fet og kombinert hud kan også benytte seg av en rensende leiremaske en eller to ganger i uken.

1. Velg en oljebasert rens som din første rens hvor du masserer oljen eller balmen godt inn i huden før du skyller av med kaldt vann.

2. Din andre rens skal være vannbasert og må gjerne må inneholde salisylsyre. Dette gjøres på fuktet hud, og masseres igjen godt inn i huden før du skyller av med kaldt vann.

3. Gå for en toner i det tredje steget i hudpleierutinen din som gjerne kan inneholder ingredienser som niacinamide, salisylsyre eller azealic acid. Ingrediensene virker betennelsesdempende og vil behandle eventuelle kviseutbrudd.

4. I det neste steget kan du gå for et serum som er tilpasset din hudtype. I likhet med toneren, kan du igjen se etter produkter som inneholder niacinamide, salisylsyre eller azealic acid.

5. Velg en lettere ansiktskrem som raskere trekkes inn i huden, uten tunge oljer eller for fet eller tykk konsistens. Kjennes huden fortsatt tørr ut etter første lag, kan du ta på et lag til.

6. Avslutt med en SPF som er tilpasset din hudtype, har du en fet hud gå for en lett konsistens som har en mattende effekt.

Bytt ut hudpleieprodukter til lettere varianter

Sommeren kommer med varmere dager, som også tilsier at vi svetter mer, også i ansiktet. Når vi svetter raskere i ansiktet, vil det også resultere i at talgproduksjonen i porene våre øker. Dette kan føre til at porene tetter seg og ved dårlige hudpleierutiner og gode renseprodukter vil det resultere i kviser.

Valget av en god solkrem er også alfa omega på sommerstid, for i likhet med resten av hudpleieproduktene dine, er det viktig at også solkremen er tilpasset nettopp din hudtype og dine behov. I noen solkremer finner du ulike oljer, og dersom du har en fet eller kombinert hud vil dette kunne resultere i kviser. Dette gjelder også andre produkter i hudpleierutinen din. Dermed kan det være en god ide å gå gjennom hudpleierutinen din for å se om det er noen fetere kremer eller oljer som kan byttes ut til en lettere variant.

Hvordan bli kvitt kviser i sommer?

Dersom kvisene allerede har dukket opp, er det selvsagt ingen grunn til panikk. Det er flere ulike ting du kan gjøre for å bli kvitt de og gå tilbake til den rene og klare sommerhuden din igjen. I tillegg til å ha gode renseprodukter og å holde deg til en god hudpleierutine gjennom hele sommeren, er det noen ulike ingredienser du kan være på utkikk etter når du velger både rens, toner, serum, essens og hudkrem til sommermånedene. Du kan også se etter en lett solkrem med noen av disse aktive ingrediensene for å virkelig ha en optimal hudpleierutine til sommeren.

Se etter produkter med følgende ingredienser:

Salisylsyre

Jumiso – All Day Vitamin Clean & Mild Facial Cleasner: En vannbasert rens som har en lav pH-verdi, og som inneholder fantastiske ingredienser som vitamin C og salisylsyre

Melkesyre

Jumiso sin Yes I am Toner - En toner ulik noen annen tonere du tidligere har prøvd. Den er formulert med lactic acid, altså melkesyre, som sammen med AHA og Houttuynia Cordata virker mildt eksfolierende for å etterlate en forbedret tekstur som ser og holder akne i sjakk.

Niacinamide

Mary & May – Niacinamide + Chaenomeles Sinesis Serum: Serumet er midt i blinken for deg som ønsker å reparere skadet hud, denne fungerer ypperlig på rødme, solskader og pigmentflekker.

Disse ingrediensene vi har listet opp ovenfor, finner i en rekke ulike typer produkter som du finner på våre sider. Vi har valgt ut noen gode eksempler på produkter du kan benytte deg av i sommermånedene som inneholder nettopp disse ingrediensene. Dette er selvsagt ikke de eneste produktene du kan velge å bruke i hudpleierutinen din på sommeren, og er kun ment som forslag. Vi har et enormt utvalg av gode hudpleieprodukter som gjør det enkelt for deg å finne de som passer til nettopp din hud.

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business